Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ilustracija Speleolog ozlijeđen na 150 metara dubine špilje u Sloveniji, spašavanje bi moglo potrajati cijelu noć

Speleolog ozlijeđen na 150 metara dubine špilje u Sloveniji, spašavanje bi moglo potrajati cijelu noć

Ozlijedio zglob i rebra

U špilji na Jelenovom brdu području Gotenice u Sloveniji poslijepodne se dogodila speleološka nesreća. 

Iz Policijske uprave Ljubljana priopćili su da su oko 18 sati primili dojavu o nesreći. Voditelj intervencije Damijan Šinigoj rekao je za 24ur da se njegova ekipa u špilju počela spuštati oko 21 sat.

Muškarac je navodno pao prilikom spuštanja u špilju i ostao na dubini od oko 150 metara. Prilikom pada je ozlijedio zglob i rebra te je teško disao. Grupa s kojom je bio u špilji pružila mu je prvu pomoć.

Voditelj intervencije smatra da će intervencija sigurno trajati tijekom cijele noći. Uska grla špilje, kazao je, također će se možda morati proširiti tijekom spašavanja, prenosi Net.hr

U međuvremenu, policija nastavlja s prikupljanjem informacija o svim okolnostima događaja.

Prema podacima iz katastra špilja, špilja na Jelen Brdu duga je 518 metara, a duboka 192 metra.

Vaša reakcija na temu