Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Smijenjena glavna državna tužiteljica BiH Gordana Tadić, v.d. je Milenko Kajganić

Smijenjena glavna državna tužiteljica BiH Gordana Tadić, v.d. je Milenko Kajganić

Tereti je se za nemar i sporo precesuiranje ratnih zločina i korupcije

Gordana Tadić nije više glavna državna tužiteljica Bosne i Hercegovine, odlučili su tako članovi Visokoga sudskog i tužiteljskoga vijeća (VSTV-a). Odluka je konačna i nema više mogućnosti na njezinu žalbu, javlja HRT

Za vršitelja dužnosti imenovan je Milenko Kajganić.

Gordana Tadić sada je tužiteljica Državnoga tužiteljstva. Disciplinskom tužbom iz travnja ove godine Gordana Tadić prijavljena je za nemar ili nepažnju u vršenju službene dužnosti, odnosno za svjesno zanemarivanje obveze i naloga VSTV-a da se predmeti Tužiteljstva raspoređuju u rad tužiteljima putem automatskog sustava raspodjele.

Na čelu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine bila je od rujna 2016. godine, prvo kao vršiteljica dužnosti, a od 2019. kao državna tužiteljica. Njezin rad kritiziran je u nekolicini međunarodnih izvještaja zbog sporog procesuiranja ratnih zločina, visoke korupcije i ne transparentnosti rada Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, donosi HRT.

Vaša reakcija na temu