Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash EUROPI PRIJETI INFLACIJA Cijena kave u Njemačkoj porasla 7-8 posto, povrća 9-10 posto

EUROPI PRIJETI INFLACIJA Cijena kave u Njemačkoj porasla 7-8 posto, povrća 9-10 posto

Naglo je poskupio i toaletni papir, a nema lockdowna

Novinar Srećko Matić s Deutsche Wellea u Newsroomu N1 televizije komentirao je povećanje cijene goriva koje je zahvatilo i Njemačku, ističući da Vlada neće regulirati cijene goriva. Rekao je da nema velike nervoze među građanima za sada. 

Komentirajući činjenicu da Europi prijeti inflacija, Matić se osvrnuo i na cijene namirnica, navodeći da je cijena, primjerice, kave porasla za oko 7-8 posto.

- Porasla je i cijena mlijeka, za oko 5-6 posto, porasla je cijena povrća za 9-10 posto. Kupio sam dvije banane, one su jeftine. Cijena voća je porasla za 1,8 posto, to si možemo još priuštiti. Porasla je cijena i maslinovog ulja za 7-8 posto, općenito jestivog ulja. Još jedna stvar koja nas je podsjetila na prvi veliki lockdown - naglo je porasla i cijena toaletnog papira, a uopće nema lockdowna niti se nazire niti ga Vlada planira - kazao je Matić.

Vaša reakcija na temu