Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay APOKALIPTIČNO Više od 200 ptica mrtvo palo s neba po pločnicima, ulici, automobilima

APOKALIPTIČNO Više od 200 ptica mrtvo palo s neba po pločnicima, ulici, automobilima

Ne zna se uzrok smrti

Apokaliptičan prizor mogli su vidjeti svi koji su se zatekli u blizini bolnice u gradu Ferrolu, na sjeveru Španjolske. Kako piše Bild ptice su počele padati s neba. Oko 200 ptica jednostavno je palo s neba, mrtvo. Malena tijela rušila su se po cesti, pločnicima, automobilima i ljudima.

Čvorci su najprije sletjeli na stabla koja se nalaze oko bolnice, a potom su i uzletjeli. No, čim su se našle u zraku, ptice su počele padati. Neke od njih u padu su udarile prolaznike, ali nitko nije ozlijeđen.

Tijela su sakupljena i poslana na analizu, koja će pokazati uzrok smrti.

Nije to prvi put da u Europi ptice padaju s neba. Na ulice Angleseya u Walesu mrtva su tijela padala 2019. godine, a kasnije je izbrojano 225 čvoraka. Policija je tada smatrala da su umrle zbog nevremena ili ptica grabljivica, no nikad se nije utvrdilo što ih je točno ubilo.

Još je gore bilo godinu prije, kada je u Den Haagu nađeno 350 mrtvih ptica. Objavljeno je kako su se najele plodova tise, koja je otrovna, te su zato umrle, prenosi Jutarnji list.

Vaša reakcija na temu