Foto: Miro Gabela / hajduk.hr Zlatko Vujović: Hvala Bogu što je Mijo u Hajduku!

Zlatko Vujović: Hvala Bogu što je Mijo u Hajduku!

Uz dužno poštovanje svima, ova je liga idealna za pravog golgetera da se iskaže

Zlatko Vujović je u dresu Hajduka bio najbolji strijelac lige bivše države, a jutros smo popričali na temu sjajnog učinka Mije Caktaša, koji je trenutno vodeći strijelac HNL-a...

- Mijo je igrač koji se pojavljuje iz drugog plana, zabija glavom, desnom i lijevom nogom, te u zadnje vrijeme nema Hajdukove dobre utakmice bez njegova zapaženog učinka. Hvala Bogu što je u Hajduku - kazao je Vujović.

Potom je nastavio:

- Baš mi je drago zbog Mije. Mislim da on sada igra najbolji nogomet u karijeri. Bilo je u početku oko njega dosta negative, primjerice oko trake ili primanja, ali on je sve to potisnuo sa strane. Poznajem ga dobro i siguran sam da je najprije na terenu htio sve demantirati, a onda prvenstveno sam sebi pokazati da može biti taj ključan faktor koji će Hajduk odvesti u Europu. I siguran sam sad da će još puno dati.

Da, ali ljeto uvijek može donijeti i transfer...

- Teško bi ga bilo zamijeniti, ali ne smiju sad ni ostali igrači imati stav: 'Imamo Miju, on će riješiti'. Igra daje golove, što ako se neki protivnik odluči s dva igrača zatvoriti Caktaša?

Naravno da je ovo pitanje otvorilo temu napadača, Mijo je ipak veznjak, a nema više napadača poput Zlatka, koji je u puno težoj ligi zabijao 25 golova...

- Uz dužno poštovanje svima, ova je liga idealna za pravog golgetera da se iskaže. Ima 36 utakmica, a ispod vodeće četvorke su slabije ekipe, idealne za neku špicu da se istakne. Ako imaš novca, isplati ga se uložiti u pravog napadača za kojega vjeruješ da će ti sve skupa vratiti, previše je proteklih godina dolazilo igrača koji su bili preplaćeni, a nisu opravdali očekivanja.

Na kraju je zaključio:

- Mijo ima sad već bogato iskustvo u HNL-u i ne čudi me njegov učinak. Podigao se na najbolji mogući način i baš bih volio da Hajduk uz ulazak u Europu opet ima i najboljeg strijelca lige. 

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare