Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Zadar 'čuva leđa' Splitu u ABA ligi, a Žaja i društvo lošim idejama žele zaustaviti dominaciju Tornada na Gripama

Zadar 'čuva leđa' Splitu u ABA ligi, a Žaja i društvo lošim idejama žele zaustaviti dominaciju Tornada na Gripama

Velika je gužva na blagajnama, a što god Splićani napravili, zadarski navijači će pronaći način

Odluka splitskog kluba da se karte za treću i četvrtu finalnu utakmicu prvenstva Hrvatske prodaju samo na prodajnom mjestu na Gripama, i to na način da jedna osoba može kupiti maksimalno dvije ulaznice uz predočenje osobnih iskaznica, naišla je na ogorčenje mnogih ljubitelja košarke iz Dalmacije i Hercegovine.

Jasno je što je bila ideja splitskog kluba, spriječiti dominaciju zadarskih navijača na Gripama, ali nije nam jasno kako ne razumiju da je Tornado preozbiljna navijačka grupa i organizacija da bi ih takve stvari poremetile, odnosno da su spremno dočekali ovakav očekivan potez Splićana. Oni će pronaći rješenje, zadarski studenti sa splitskom adresom su se brzo organizirali, nadmoć Zadrana u splitskom hramu košarke je neizbježna, a ovakvim potezima provociraju se sportski rivali.

Samo nekoliko dana ranije, sportski direktor Splita Teo Čizmić zahvaljivao je Zadranima, koji nisu dopustili mogućnost da KK Split ne bude jedan od suvlasnika regionalne lige, tražilo je vodstvo zadarskog kluba da i Split bude ‘unutra’. Potom su ih u prve dvije utakmice finala dočekali na najbolji mogući način, baš kao i one splitske navijače koji su u žutim majicama na Višnjiku uživali u komforu Krešinog doma. A onda ‘nož u leđa’. Morat će i zadarsko vodstvo objašnjavati svojim navijačima kakvim su to 'prijateljima držali stranu’ pred jakim srpskim lobijem u ABA skupštini.

A što ćemo s ljubiteljima košarke iz Primoštena, Makarske, Trogira, Širokog Brijega, Mostara, Dubrovnika, Šibenika,... Teoretski osam prijatelja da bi došli iz Sinja na utakmicu, najprije u ponedjeljak ili utorak moraju proći s dva auta kroz nesnošljive gužve niz Klis, doći na Gripe, nadati se da će uhvatiti ulaznice na vrijeme - da bi njih četvero kupilo po dvije ulaznice za dvoboje u srijedu i petak.

Umjesto da se bavi ovakvim spletkama, predsjedniku Splita Žaji i ljudima u klubu koji donose odluke bilo bi možda korisnije i pametnije da naprave analizu zbog čega je prosječna gledanost na Gripama bila mizerna kroz sezonu, a u nekim utakmica i poražavajuća. Onakva kakvu ne pamtimo (ako izuzmemo COVID sezonu) posljednjih desetak godina. Ili da se pokuša poraditi na komforu, otvaranju dodatnih ulaza i izlaza na vrijeme, a ne snivati i pričati o tome kako će ‘žuti’ opet zaigrati u Velikoj dvorani na Gripama.

Vaša reakcija na temu