Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Veliko priznanje za WTA Makarska Open

Veliko priznanje za WTA Makarska Open

Direktor turnira jedini sportski menadžer iz Europe na Nacionalnom molitvenom doručku u Washingtonu

Rijetki se mogu pohvaliti da su doručkovali s predsjednikom SAD-a. Jedan od njih je sportski menadžer i direktor teniskog turnira WTA Makarska Open Feliks Lukas, koji je pozvan s još 600 uzvanika iz 90 zemalja na Nacionalni molitveni doručak u Washington. 

Središnji dio ovog tradicionalnog događanja održao se u četvrtak u Washingtonu u nešto drugačijem izdanju od prethodnih godina kada je Nacionalni molitveni doručak okupljao veću i raznolikiju publiku, od istaknutih vjerskih vođa do političkih lobista. 

Ovu tradiciju započeo je predsjednik Eisenhower koji je na prvom neformalnijem i mnogo manjem skupu, održao govor o odnosu religije i vlade, pa su od tada obraćanja američkog predsjednika ključni dio događanja. 


Joe Biden prvi je američki predsjednik koji je praktični katolički vjernik nakon J.F. Kennedya, a uz njega se na ovogodišnjem događanju uzvanicima video vezom obratio i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski i kralj Jordana Abdulah II.

Veliko je ovo priznanje za turnir WTA Makarska Open i njegovog direktora Feliksa Lukasa,  jedinog sportskog menadžera iz Europe koji je je imao i nekoliko sastanaka s američkim zastupnicima i senatorima te im je predstavio uspješan projekt WTA turnira, koji se nakon Bola prošle godine preselio u atraktivnu Makarsku.

'Veličanstveno iskustvo. Još sam pod dojmom. Velika je čast sudjelovati na tradicionalnom Nacionalnom molitvenom doručku s predsjednikom Bidenom i predstavnicima Kongresa i Senata, a s vama su na tom događanju poznata svjetska imena poput Evandera Hollyfielda, legende svjetskog boksa. Imao sam prigodu promovirati Hrvatsku i naš turnir u Makarskoj te razgovarati s visoko pozicioniranim političarima poput kongresmena Johna Moolenaara iz Michigana; Stana Holmesa i Billa Walla, voditelja američkog Senata i House Prayer Breakfast Groupe; Billa Walla,  predsjednika i izvršnog direktora XP Internationala, tvrtke koja je uključena u organizaciju velikih sportskih događaja poput Tour de Francea i Olimpijskih igara', istaknuo je Lukas.

Vaša reakcija na temu