Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Real Valladolid Nakon ulaska u prvu ligu otkupili dvojicu hajdukovaca!

Nakon ulaska u prvu ligu otkupili dvojicu hajdukovaca!

Uspješna sezona i povratak u elitu

Valladolid se vratio u prvu španjolsku ligu. Pobjeda protiv Villarreala B (3:2) omogućila im je da kolo prije kraja izbore promociju i izbjegnu kvalifikacije koje su vrlo teške i zahtjevne.

Na tom putu važnu ulogu imao je i Stanko Jurić. Bivši veznjak Hajduka prošlog ljeta stigao je u Valladolid na posudbu iz Parme. Dogovor dva kluba bio je jasan. Otkup je obavezan ukoliko Valladolid izbori ulazak u prvu ligu. Nakon što se to ostvarilo Jurić je otkupljen, a neslužbeno se doznaje da je riječ o cifri od milijun i pol eura.

Jurić je ove sezone bio važna karika Valladolida. Odigrao je 37 utakmica, zabio dva pogotka i ubilježio pet asistencija. U studenom prošle godine dobio je vrijedno priznanje za dobre igre. Od navijača je dobio nagradu za najboljeg igrača mjeseca.

Još jedan bivši hajdukovac Stipe Biuk slavi promociju Valladolida. On je u Španjolsku stigao protekle zime na posudbu iz Los Angelesa. Kod njega je slična priča kao i s Jurićem. I njegov je otkup obavezan u slučaju ulaska u prvu ligu. To se i dogodilo te će Valladolid za njega Amerikancima isplatiti četiri milijuna eura, od čega bi dio trebao pripasti Hajduku. Od tzv. 'naknade za razvoj' na Poljud će doći cca 250.000 eura. 

Vaša reakcija na temu