IGOR TUDOR: Više nemamo pritiska, idemo odigrati za svoj gušt!

IGOR TUDOR: Više nemamo pritiska, idemo odigrati za svoj gušt!

Radilo se dobro ovaj tjedan - rekao je Hajdukov trener

Tri su kola ostala do kraja HNL-a. Hajduk je trenutno na petom mjestu, a u nedjelju (21.05 sati) u 34. kolu gostuje na Maksimiru kod Dinama. 'Modri' su već ranije osigurali naslov prvaka, a ovog tjedna odlučili su promijeniti trenera. Umjesto Igora Jovićevića klupu Dinama preuzeo je Zoran Mamić.

- Radilo se dobro ovaj tjedan. Nakon dugo vremena je bio jedan normalan tjedan rada. U ovom dijelu uloga trenera je smanjena zbog nemogućnosti prave pripreme. Momci su radili baš dobro. Derbi je uvijek posebna utakmica, bez obzira na ljestvicu i trenutnu formu. Idemo gore odigrati dobru utakmicu - rekao je Igor Tudor, te dodao kako nema komentara na povratak Zorana Mamića.

Kakva je atmosfera u svlačionici, slijedi li vas momčad?

- Zadovoljan sam radom, baš je ovaj tjedan bilo dobro. Pomogne duži period između utakmicu nakon poraza da probamo neke druge stvari. Vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu u Maksimiru.

Na čemu temeljite optimizam, činjenica je da Hajduk igra loše?

- Što se tiče igre, to je prilično širok, interesantan pojam. Dalo bi se diskutirati tko igra ili ne igra dobro. Kada bismo pogledali cijelu ligu deset ekipa. Momčad je po želji, volji, trci između 110 i 115 kilometara po utakmici. Neke druge stvari je teže napraviti, vezano su za druge parametre mentalne naravi. To je u nogometu jako bitna stavka. U jednom trenutku je igrač jedan, a u drugome nije isti. U ovom trenutku u ovoj ekipi je to tako. U ekipama Milana ili Juventusa to se puno manje odrazi. Ovdje se niz lošijih ili boljih rezultata dosta odražava na taj segment i kada se doda medijsko praćenje gdje igrači imaju četiri-pet novih informacija, to ima prilično jak utjecaj na momke koji igraju u klubu.

Je li to kritika novinarima ili klupskoj PR službi?

- Nije nikome bila kritika, to su normalne stvari. Objasnio sam o čemu se radi i kako danas svaki dan ima četiri-pet vijesti o Hajduku i kada je negativan period onda je jasno da će tekstovi biti negativni. Igrači imaju mobitele, vide to. Nije to kritika nikome.

Bili ste igrač Hajduka, kako ste se vi nosili s pritiskom?

- To su druga vremena. Današnje doba je skroz drukčije što se tiče mobitela i cjelokupnog odgoja novih generacija koje se teže nose sa stresom nego što je to bilo kod nas. Ali, to je sociološka tema koja se prebacuje na nogomet.

Očekujete li rasterećeniju predstavu Hajduka s obzirom da je drugo mjesto teško dostižno?

- To je bila prva rečenica koju sam rekao u utorak u svlačionici. Više nemamo pritiska, idemo odigrati za svoj gušt, inat, ponos izvaditi ono što se može. Sigurno da ovo što prikazuju nije realno. Treba to primijeniti u praksi. Moj utjecaj je velik, od prvog dana radim na tome, na psihologiji pobjedničkog mentaliteta. To u praksi nije lako. Ovaj derbi je prilika da drugog mentalnog sklopa odigramo dobru utakmicu, kao i preostale dvije nakon Dinama.

Kakav Dinamo očekujete?

- Promjena na klupi će biti neka vrsta pozitivnog šoka. Sigurno će odabir igrača biti bitan. Do sada je igralo dosta mladih, sada će Dinamo sigurno biti u drukčijem izdanju.

Bi li vam bilo lakše da je ostao Igor Jovićević, vi niste nikad svladali Zorana Mamića? Je li vam to dodatan motiv?

- To su njihove interne stvari, bitno je da mi budemo dobri, ostalo je sve nevažno. 

Kakva je situacija s ozljedama?

- Imamo još dva treninga. Svaki izostanak nam je velik. Ekipa nije ista ako igra npr. Hamza ili ne igra. Ali, treba se prilagoditi i odigrati najbolje.

Na tribinama će biti nešto manje od 6.000 ljudi...

- Uvijek je lijepo igrati u derbiju. Nadam se da će igrati biti u dobrom mentalnom sklopu. Derbi je poseban, nadam se da će igrači biti u tom duhu.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(69854, "");
Pregledaj komentare