Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović DUPLIN OSVRT: Siromašan derbi
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Siromašan derbi

Dambrauskas je napunio sredinu, ali 'bijeli' su ostali bez čistih prilika

Hajduk i Dinamo su odigrali 0:0 u derbiju koji nije oduševio. Gosti su imali bolje prilike, pogotovo krajem prvog dijela, a Hajduk pod vodstvom Valdasa Dambrauskasa nije uspio dobiti ni treći derbi na Poljudu. Protiv Osijeka je ostao 0:0, od Rijeke izgubio 1:3, a sada opet odigrao bez golova, te ostao na četvrtom mjestu.

Najveće iznenađenje je što je nakon jako dobre partije u Puli na klupi ostao Nikola Kalinić. Dambrauskas se odlučio za Marka Livaju u vrhu napada, a napunio je sredinu, gdje su ordinirali Fossati, Grgić, i povratnik nakon ozljede Krovinović. Dodamo li im rastrčanog Sahitija, jasno je zašto je Dambrauskasova momčad imala ravnotežu u tom dijelu, ali ostala je bez čistih prilika.

Djelić Livajine čarolije vidjeli smo u 59. minuti, kada je lukavo opalio sasvim iskosa s desne strane, a lopta otišla malo preko grede. Sedam minuta kasnije je u igru ušao Nikola Kalinić, ali niti to nije dovelo do izrazitijih šansi. Dinamo je dobro zatvorio prilaze golu i čekao da mu se nešto otvori iz kontre. No, nije dočekao. Igrač utakmice po nama je bio - Dino Mikanović.

Dojam je na kraju da bod više igra Dinamu. Hajduku je pobjeda značila potpuni priključak, dolazak na dva boda razlike iza momčadi iz Maksimira, no bila je ovo jedna od onih utakmica pred punim Poljudom u kojoj 'bijeli' nisu pronašli put do trijumfa. Koreografija Torcide na početku je bila vrhunska, igra 'bijelih' kasnije osrednja. I tu je kraj priče ovog siromašnog derbija.

Vaša reakcija na temu