Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Miro Gabela - hajduk.hr DUPLIN OSVRT: On je pravo pojačanje u svakom pogledu!
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: On je pravo pojačanje u svakom pogledu!

Impresionira njegov osjećaj za trenutak kada se ubaciti sasvim naprijed

Hajduk je prvenstvo otvorio pobjedom protiv Istre u gostima. Može se reći očekivanom jer 'bijeli' su zadržali sve najvažnije adute iz prošle sezone, dok je domaćin oslabljen, a još im je budžet skresan za 40 posto i muku muče kako skrojiti pristojan kadar koji će im i ove sezone osigurati ostanak.

No, kad Hajduk igra, sve te priče valja ostaviti sa strane jer protivnik ide do krajnjih granica svojih mogućnosti pa se razlika u kvaliteti često briše. Nije li mandat predsjednika Lukše Jakobušića počeo upravo porazom u Puli (0:1), nakon kojega su smijenjeni trener Hari Vukas, sportski direktor Ivan Kepčija i savjetnik Mario Stanić. Još su friške i rane iz prošlog prvenstva, kada je Istra na svom terenu protiv 'bijelih' odigrala 1:1, a ta dva boda su i te kako falila u finišu prvenstva...

Bilo je, dakle, jako bitno otići sada iz Pule s tri boda u džepu. Ta zadaća je uspješno obavljena i priča radnog naslova 'utakmicu po utakmicu do titule' ide dalje. Baš tako, u prošloj sezoni je osvojen Kup, a ove se ide na prekid predugog šampionskog posta.

Iz prvog dijela svakako posebno valja apostrofirati vrlo zanimljivu situaciju kod pogotka Darija Melnjaka u 43. minuti. Začetak akcije baš ništa nije obećavao, bilo je to ono standardno dodavanje po zadnjoj liniji, a onda je Melnjak odigrao unatrag prema Simiću, te otrčao u napad. Ostao je tamo i u trenutku kad je Istra na trenutak vratila posjed, no Petkoviću je oduzeta lopta i opet odigrana na Hajdukova lijevog bočnog koji je najprije nogom odbio, a onda u završnici akcije glavom pospremio u mrežu nakon centaršuta Grgića.

Impresionira Melnjakova moć ponavljanja, bolje rečeno osjećaj za trenutak kada se ubaciti sasvim naprijed. Ne zaboravimo da je u finalu Kupa upravo on zabio Rijeci dva pogotka, te odigrao briljantnu napadačku dionicu. Melnjak je baš pravo pojačanje u svakom pogledu, igračko i karakterno, te veliki pogodak sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa.

Sve ostalo možemo staviti u rubriku - već viđeno. Vratar Lovre Kalinić je imao sjajnu intervenciju u prvom dijelu, Stipe Biuk je bio raspoložen, a Marko Livaja efikasan. Na kraju je to ispala rutinska pobjeda.

U ovoj utakmici nije radio VAR-sustav, no ovoga puta nije bio ni potreban. O sucu Pejinu se nakon ovog dvoboja neće pričati.

Na kraju kažimo da je raspored otvaranja sezone za Hajduk bio baš idealan. Istra planira dovesti još barem četiri igrača i zapravo je bilo dobro odraditi to gostovanje u Puli na startu. Sad je na Poljud trebala stići Rijeka, a onda se ide kod novajlije u ligi Varaždina. No, upravo je ta Rijeka sve poremetila tražeći odgodu utakmice. 'Bijeli' sada umjesto punog Poljuda imaju nepotrebna dva tjedna pauze, nakon čega ulaze u pakleni non-stop ritam jer će krenuti i Europa. Za početak je najvažnije da je pobjedom otvoreno prvenstvo u kojemu se imamo čemu nadati...

Vaša reakcija na temu