Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Napokon miran dan u uredu
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Napokon miran dan u uredu

Hajduku je nakon onog ludila u Rijeci dobro došla jedna ovakva 'no stress' utakmica

Hajduk je pobijedio Istru sa 4:0 u utakmici u kojoj ni u jednom trenutku nije bilo dvojbe oko pobjednika. Rekli bismo - napokon miran dan u uredu. 'Bijeli' su sve odradili u prvih pola sata, a Istra nije momčad koja ima snagu i kvalitetu vratiti se iz minusa od dva gola.

Trener Valdas Dambrauskas je promijenio sustav u odnosu na Rijeku, ovoga puta je zaigrao sa četvoricom u zadnjoj liniji, a priliku je od prve minute dobio Kristian Dimitrov, koji je tako prvi put ove sezone počeo prvenstvenu utakmicu. Igrao je desnog stopera, što nije zgorega napomenuti, s obzirom da ga se ranije znalo uvoditi u završnici za napadački skok, što mu je jedna od vrlina.

Također je važno istaknuti ofenzivnu ulogu Filipa Krovinovića. Dva zadnja vezna su bili Atanasov i Fossati, a Krovinović je u fazi obrane znao visoko pritiskati protivničke stopere. Na kraju se i upisao u strijelce što mu može biti dodatan poticaj pred teška iskušenja u završnici jeseni.

Sve skupa je jako dobro funkcioniralo, ali ono najvažnije je što su pogoci postignuti u pravo vrijeme. Režiser prvoga je bio Stipe Biuk, koji je odigrao za Melnjaka, ovaj je ubacio u šesnaesterac, gdje je opet Biuk idealno poslužio Marina Ljubičića, koji je poslao loptu u mrežu. Lijepo je da se dva mlada bisera dižu, s tim da je Ljubičić i te kako još mogao popraviti svoju statistiku, imao je zicer u prvom dijelu kada je pogodio stativu, a u nastavku se zaigrao lažnjacima u sjajnoj poziciji. 

Drugi pogodak je djelo Marca Fossatija. Njegova bomba pod gredu bila je potez utakmice sve dok se majstor Marko Livaja nije ukazao u nadoknadi za četvrti pogodak 'bijelih'. Koji je gol ljepši? O ukusima se ne raspravlja...

Istra je u nastavku bila nešto hrabrija nego u prvom dijelu, ali ne toliko konkretna da bi došla do pogotka.

Hajduku je nakon onog ludila u Rijeci dobro došla jedna ovakva 'no stress' utakmica. Već sljedeća 'para gaće', dvoboj s Lokomotivom u Kupu je jedna od onih utakmica nakon koje nema popravnog, no sada s puno više optimizma gledamo na finiš jeseni.

Dodajmo još da je 4.560 gledatelja u doba Covida, po hladnom vremenu i pljusku dosta dobra brojka, a onih 97 najmlađih na dječjoj tribini, koja nije ni sasvim natkrivena, su zaslužili barem po slatkiš na izlazu. Ali, ajde, zasladili su 'bijeli' svima ovu večer vrlo dobrom igrom, dominacijom i pobjedom, te se imamo čemu nadati na seriji teških gostovanja koja slijede u Zagrebu protiv Lokomotive i Dinama.

Vaša reakcija na temu