Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Ispali od bolje momčadi (jebeš takav rođendan)
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Ispali od bolje momčadi (jebeš takav rođendan)

Prvotimci 'bijelih' su dali najviše koliko su mogli, ali to je ovoga puta bilo nedovoljno

Hajduk je u uzvratnoj utakmici play-offa Konferencijske lige poražen od Villarreala 0:2, u utakmici u kojoj su se 'bijeli' većim dijelom dobro nosili sa Španjolcima.

Bilo je to puno bolje izdanje od onoga u Valenciji, Hajduk je od početka bio agresivan, visoko napadao, čak u par navrata i ozbiljno zaprijetio golu vratara Reine, no mreža se zatresla na drugoj strani. Valjda se to zove kvalitet, Pedrazu je u pokušaju dodavanja najprije blokirao Mikanović, a onda mu se lopta opet odbila i desnom nogom je pospremio u suprotni kut. Do te 37. minute smo se nečemu i nadali, ali poslije pogotka je bilo jasno da ćemo na ovakvu vrstu senzacije još neko vrijeme pričekati. Zadnji put smo klub iz neke od liga petice eliminirali prije 37 godina, bio je to Torino, a u pobjedi od 3:1 je Baka Slišković iz slobodnog udarca sa 3:1 zabio možda i najljepši gol iz slobodnog udarca kojega je Poljud ikad vidio.

Ono fascinantno je bila atmosfera na Poljudu, publika je bila baš dvanaesti igrač za svoju momčad, suzdržali su se i od kažnjivih povika sucu, a potpora nije izostala niti nakon drugog gola iz 57. minute, nakon loše intervencije Lovre Kalinića. Dekor je opet bio dostojan Lige prvaka, no momčad se jednostavno namjerila na jačeg protivnika. Villarreal je bolji čak i kada izvede tek pet igrača iz sastava koji je u prvenstvu Španjolske u gostima svladao Atletico Madrid.

Meni inače na današnji datum pada rođendan. Svi mi rođeni krajem kolovoza smo uglavnom uskraćeni za feštu koju će dodatno popraviti Hajdukov europski uspjeh. Zato je to bolje obilježiti tijekom dana, u krugu prijatelja, gdje se sa svakom novom čašom izgledi za prolaz čine sve veći. Uzaludna bi bila svaka priprema za navečer jer nakon ovakvog poraza imaš volje samo za tortu i šampanjac vratiti natrag u frižider.

Brzo nakon što ovaj tekst izađe će otkucati ponoć, a to će značiti i da je stigao rođendan Marka Livaje. Želimo mu, naravno, puno zdravlja i sreće, te da dogodine okrugli trideseti dočeka s Hajdukom u skupini nekog od europskih natjecanja. Jer - jebeš ovakav rođendan. I moj i njegov. I časno ispadanje je - ispadanje.

Europa ide dalje bez Hajduka, ali ne bi ovo trebao biti poraz koji će ostaviti veće ožiljke. Prvotimci 'bijelih' su dali najviše koliko su mogli, ali to je ovoga puta bilo nedovoljno.  

Vaša reakcija na temu