Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DUPLIN OSVRT: 'Bijeli' dočekali VAR, ali i neke iznenađujuće priče
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: 'Bijeli' dočekali VAR, ali i neke iznenađujuće priče

Teško izborena pobjeda

Hajduk je u gostima svladao Šibenik (3:1), čime su 'bijeli' ostvarili cilj i odnijeli puni plijen s terena na kojemu su jesenas neočekivano posrnuli.

Hajduk je nakon prvog poluvremena u Šibeniku vodio sa 2:1, iako nije briljirao. Domaćin je imao veći posjed i kombinacijom pokušavao doći do vratiju 'bijelih', ali na odmor je otišao s minusom. Pehist je bio branič Ivica Batarelo, koji je najprije napravio nepotreban prekršaj na Janu Mlakaru, da bi ga u finišu prvog dijela lopta nakon kornera nesretno pogodila u ruku.

Niti jedan od ta dva kaznena udarca ne bi bio suđen bez intervencije VAR-a. Ovoga puta palac gore za Tihomira Pejina koji je u oba navrata pozvao Marija Zebeca na pregled snimke, da bi ovaj potom pokazao na bijelu točku. Kad podvučemo crtu na halabuku na suđenje iz jesenskog dijela sezone, uvjereni smo da se nakon niti jednog susreta ne bi vukli repovi samo da je iskorištena mogućnost pregleda videa. Odnosno da se VAR uključio kada je morao.  

I krajnji ishod izvođenja je u oba navrata bio isti. Marko Livaja je po svom običaju laganim udarcem poslao loptu u mrežu.  

Što se gola Šibenika tiče, bila je to najljepša akcija poluvremena, nakon akcije po lijevoj strani je stariji brat Sahiti idealno petom ostavio loptu za Ćurića, a ovaj je s vrha šesnaesterca tukao neobranjivo za Hajdukova vratara.

Ovom prigodom bih skrenuo pozornost i na ćakule koje su s više strana došle do nas. Inače se njima ne bavimo, ali kap koja je prelila čašu je bio jedan razgovor u splitskom kafiću.

- Zašto nitko neće da napiše da je Bojan Bogdanović posudio Hajduku novac? - obratio nam se jedan sa susjednog stola.

- Pojma nemamo o tome.

- E, nemate. I to 5 milijuna eura. Sve vi znate, ali ne smijete napisat.

- Pa, eto, kažite nam ime i rado ćemo Vas potpisati pod tu vijest, ako ste toliko sigurni da je točna - ljubazno smo mu ponudili.

- Aj, aj, samo se i dalje pravite da ništa ne znate - kazao je pa se okrenuo listanju novina.

I, eto, krenuli smo to provjeravati od Poljuda do Bogdanovića, te dobili jedinstven odgovor - nema blage veze s istinom. Takvo što se i ne bi moglo sakriti, barem ne dalje od Skupštine, jednako kao i onaj novac što je naknadno sjeo na račun od transfera Marija Pašalića iz Chelsea u Atalantu. Uglavnom, nikakav novac nije posuđen od NBA igrača. Naravno da nije prvi put da se 'dobronamjerno' plasiraju ovakve priče, ali, brate mili, ova se po gradu u kojem svi sve znaju baš dobro zakotrljala.

Vratimo se dvoboju na Šubićevcu. Filip Krovinović je eurogolom nakon udarca sa 18 metara stavio točku na ovu utakmicu. 'Bijeli' su osvojili važne bodove i sad su dva koraka bliže Osijeku, koji je poražen na svom terenu od Slaven Belupa. Hajduk je nakon (pre)dugo vremena u borbi za naslov prvaka, a tek treba uhvatiti formu iz najboljeg dijela jeseni, kada je u gostima svladao Lokomotivu pa Dinamo.

Vaša reakcija na temu