Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay POTVRĐENO Hrvatska domaćin Svjetskog boksačkog prvenstva 2024.!

POTVRĐENO Hrvatska domaćin Svjetskog boksačkog prvenstva 2024.!

Očekuje se više od 1200 sudionika iz cijeloga svijeta

Hrvatska će u sljedećoj 2024. godini biti domaćin Svjetskog boksačkog prvenstva za mlađe seniore i seniorke! Potvrđeno je to danas na sastanku Izvršnog odbora Međunarodnog boksačkog saveza IBA-e u New Delhiju u Indiji gdje se odvija Svjetsko boksačko prvenstvo za žene.

Velika je to vijest ne samo za hrvatski boks, već i za cjelokupni hrvatski sport, jer Hrvatska će prvi put biti domaćin jednog Svjetskog boksačkog prvenstva, i to u kategorijama mlađih seniora i seniorki na kojem se očekuje više od 1200 sudionika iz cijelog svijeta.

Točan termin Svjetskog prvenstva za mlađe seniore i seniorke (IBA Youth Men’s and Women’s World Boxing Championships) bit će utvrđen kalendarom Međunarodnog boksačkog saveza IBA-e. Svakako, održat će se u studenome 2024. godine. Hrvatski boksački savez utvrdit će tijekom ove godine koji će grad biti domaćin. 

Novi je to velik međunarodni uspjeh Hrvatskog boksačkog saveza, predsjednika Bone Bošnjaka i njegovih suradnika jer Hrvatska je i prije godinu dana u Poreču bila domaćin Europskog prvenstva za seniore i seniorke U-22 koje je okupilo više od 600 sudionika.

U posljednjem desetljeću od najvećih događaja, Hrvatski boksački savez bio je domaćin Europskog juniorskog prvenstva 2014. godine, Europskog kadetskog prvenstva 2016. godine, Svjetske boksačke lige 2018. godine i Europskog prvenstva za seniore i seniorke U-22 u Poreču 2022. godine, uz redovito održavanje elitnog Grand Prix turnira u Zagrebu od 2019. godine.

Hrvatski boksačice i boksači redovito nastupaju na europskim i svjetskim prvenstvima u svim dobnim skupinama i osvajaju odličja, uz nastupe najboljih na Olimpijskim igrama. Samo u prošloj 2022. godina osvojili su 12 velikih odličja na europskim prvenstvima u svim kategorijama i Svjetskom studentskom prvenstvu, a prv puta u povijesti u istoj godini imali smo troje europskih prvaka u kategorijama kadeta, juniora i seniora U-22.

Hrvatski boksački savez od Europske boksačke federacije EUBC-a u 2021. godini proglašen je za nacionalni savez s najboljim projektima za razvoj i promociju boksa.

Vaša reakcija na temu