Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: OK Ribola Najveći derbi hrvatske odbojke: OK Ribola u subotu igra protiv HAOK Mladosti

Najveći derbi hrvatske odbojke: OK Ribola u subotu igra protiv HAOK Mladosti

18. kolo Superlige

Nakon pobjede u nedjelju protiv Splita i u srijedu protiv Siska, već ove subote, 24. 2. u trećoj utakmici u tjedan dana OK Ribola Kaštela će sa zagrebačkom Mladosti odigrati najveći derbi hrvatske odbojke.

Utakmicu 18. kola Superlige odigrat u Gradskoj dvorani u Kaštel Starom od 17 sati, uz direktan prijenos Sportske televizije.

'Protiv zagrebačke Mladosti nas očekuje pravi derbi. Mislim da su oni i ove godine favoriti Prvenstva. Dosad su neporaženi, iako nisu baš lagano dobivali utakmice i u mnogima su igrali rulet petog seta, tako da možemo govoriti o nekakvoj izjednačenosti vrha Lige. U zadnjih tjedan dana iznenađujuće lagano su dobili u gostima izvrsnu ekipu Centrometala, a onda su gubili 2:0 u srijedu protiv Murse, da bi slavili u petom setu. Mislim da možemo odigrati al pari meč. Oni su iskusniji na nekim pozicijama od nas, tako da ćemo morati odraditi dosta zreliju utakmicu, ako mislimo pobijediti Mladost doma. Moji momci igraju dobro, atmosfera je jako dobra i pozitivna. Ulazimo u tjedan utakmica koje nam mogu dosta značiti, ali mi idemo utakmicu po utakmicu. Pokušat ćemo odraditi što bolje sa što više energije. Pokazali smo da možemo dosta rotirati, tako da nam je bitno da damo sve od sebe, svoj maksimum, a onda možemo ući u situaciju i da odigramo egal, odnosno da pokušamo pobijediti.

Napadački Mladost dosta ovisi o Eckeru i Cvancigeru, imaju vrlo iskusnog libera Pervana koji koordinira drugom linijom, odnosno prijemom servisa, te Iskusne srednjake Gajića i Milića, koji ulijevaju dozu sigurnosti i iskustva, dobro su izbalansirani i igraju s dosta rotacija, tako da će to biti izuzetno zahtjevna utakmica.

Na neki način nam se kreira završnica sezone, gdje imamo priliku ostati jako visoko pred playoff, ali isto tako i priliku plasirati se u finale Kupa, odnosno ući u borbu za trofeje, tako da bi pozvao publiku koja nam puno znači, posebno mladoj ekipi koja igra dosta energično, s puno žara, da nas podrži, da nam podstrek, jer nam takva atmosfera može biti dodatni stimulans', rekao je glavni trener Ivan Rančić.

Vaša reakcija na temu