Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ekipa/NZS KVALIFIKACIJE ZA EP: Slovenija i BiH upisali očekivane pobjede

KVALIFIKACIJE ZA EP: Slovenija i BiH upisali očekivane pobjede

Slovačka je iznenađujuće remizirala s Luksemburgom

Odigrano je prvo kolo kvalifikacija za EP u nogometu u skupinama C, H i J.

U skupini C je Engleska svladala u Napulju Italiju 2:1. 'Gordi Albion' je poveo u 13. minuti golom Declana Ricea. Engleska je povisila svoje vodstvo golom Harrya Kanea iz penala u 44. minuti. Nadu Italiji je vratio Mateo Rategui u 56. minuti, ali do kraja Italija nije uspjela doći do izjednačenja, iako je od 80. minuti igrala s čovjekom više, jer je 'pocrvenio' Luke Shaw.

U drugoj utakmici skupine, Sjeverna Makedonija je na svom terenu svladala Maltu 2:1. Eljif Elmas je doveo domaćina u vodstvo u 66. minuti, a Darko Churlinov je šest minuta kasnije povećao vodstvo Makedonaca. Yankam Yannick je u 85. minuti vratio nadu Maltežanima, ali do izjednačenja nisu uspjeli doći.

 U skupini J je Bosna i Hercegovina u Zenici svladala Island 3:0.  Za domaćine je poentirao Rade Krunić u 13. i 40. minuti, a konačni rezultat je postavio Amar Dedić u 63. minuti.

Portugal je očekivano u Lisabonu pobijedio Lihtenštajn 4:0. Joao Cancelo je u osmoj minuti doveo Portugalce u vodstvo. Bernardo Silva je u 47. povisio prednost Portugala. Cristiano Ronaldo je zabio treći pogodak Portugala u 51. minuti iz penala, a isti igrač je u 63. minuti postavio konačni rezultat.

Slovačka u Trnavi nije uspjela pobijediti Luksemburg. Završilo je bez golova 0:0.

 

U skupini H su očekivano slavili favoriti. 

Slovenija je na gostovanju kod Kazahstana slavila 2:1. Maksim Samorodov je doveo domaćina u vodstvo u 24. minuti. David Brekalo je u 47. minuti izjednačio rezultat, a preokret i tri boda je momčadi Matjaža Keka donio Zan Vipotnik u 78. minuti.

U skandinavskom derbiju je Danska svladala u Kopenhagenu Finsku 3:1 hat-trickom Rasmusa Hojlunda.  Napadač Atalante je doveo domaćina u vodstvo u 21. minuti. Oliver Antman je izjednačio rezultat u 53. minuti. Hojlund je vratio vodstvo domaćinu u 82. minuti, a za hat-trick se pobrinuo golom u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Sjeverna Irska je očekivano pobijedila u gostima San Marino 2:0 Golove za goste je zabio napadač Boltona Dion Charles u 24. i 55. minuti.

" target=""> 

Vaša reakcija na temu