Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTOGALERIJA: 77. Viška regata odjedrena na tradicionalnoj ruti s novim rekordima

FOTOGALERIJA: 77. Viška regata odjedrena na tradicionalnoj ruti s novim rekordima

Uvjerljivo najviše pehara za dubrovački JK Orsan

Ovog vikenda, u organizaciji JK Labud te uz pomoć Grada Visa i Turističke zajednice Visa, održana je 77. Viška regata.

- Najavljivalo se tri dana jedrenja, veliki broj zainteresiranih, promjenjivo vrijeme, ali ne i obaranje rekorda jedrenog vremena, show u luci Vis by Stravaganza te neizvjesno nadmetanje najboljih posada za pobjednika regate - kažu organizatori.

Već prvog dana jedrenja, na iznenađenje svih, dodaju, u jakoj konkurenciji po olujnoj buri i spartanskim uvjetima na moru, postavio se novi rekord u najbržem jedrenom vremenu 28 milja duge I. etape Split - Vis, zahvaljujući jedrilici Generali TP52 s kormilarom Samo Žvan, JK Mariborčanka, koji je nakon samo 02:14:29 sata projurio kroz cilj u luci Vis i na kraju regate ponio naslov najbrže jedrilice 77. Viške regate, oborivši pritom rekord navigacije star osam godina.

- Drugog dana regate, tradicija održavanja subotnje 'regate u portu' nastavila se i ove godine, a uvjerljiva pobjeda na trapez regatama u luci Vis pripala je kormilaru Niki Kmetoviću s jedrilicom Stravaganza, JK Orsan, jedrilicom koja je svoj životni vijek provela na jezeru pa je znana i kao 'lake racer'. Pokazujući u ovom nadmetanju svoje sposobnosti i nadmoć i po laganijem vjetru, Stravaganza je pobjedu proslavila na neuobičajen i originalan način, okretanjem broda na bok i pretrčavanjem horizontalnog jarbola. Malo tko je mogao skriti oduševljenje viđenim, a oni koji su svjedočili showu imaju 'priču za unuke' - ističu.

Treći dan regate jedrila se II. etapa Vis- Split, a prva u cilju u Splitu bila je posada Stravaganze, koja se pritom pošteno namučila u nadmetanju s Labudovim Poletom i kormilarom Nikom Deškovićem.

Generali TP52 je najbrže dojedrio u Vis, a Stravaganza u Split, ali je jedrilica Dubrovnik s kormilarom Denisom Vukasom, JK Orsan, nakon matematičke korekcije, pobjednik 77. Viške regate za krstaše razreda ORC i službeni pobjednik 77. Viske regate, i to treći put zaredom.

Rezultati ukupnih pobjednika i pobjednika po skupinama regate na kojoj je sudjelovalo 146 jedrilica u ORC razvrstavanju te OPEN crusing i racing proslavili su se na platou JK Labud uz zakusku i ritmove banda Sunny day, a uvjerljivo najviše pehara odjedrilo je s posadama potom u dubrovački klub JK Orsan.

Pobjednici po OPEN skupini :

- C0 - ZLATAN, kormilar Lukas Tatek, JK Endemi, Zagreb 

- C1 - BLUE LADY II, kormilar Goran Treursić, JK Split

- C2 - MORE BLACK, kormilar Helena Purić        

- C3 - UNA, kormilar Davor Marčec, JK Uskok, Zadar     

- C4 - FUGU, kormilar Damir Kraljević, JK Labud, Split       

- C6 - DORA, kormilar Vjeko Gattin, JK Labud, Split     

- Rmaxi - MOLO LONGO TUTTATRIESTE, kormilar Rajko Kujundžić, JK Galeb, Kostrena     

- R0 - GENERALI, kormilar Samo Žvan, JD MARIBORČANKA     

- R1 - STRAVAGANZA, kormilar Niko Kmetovic, JK Orsan, Dubrovnik         

- R2 - DUBROVNIK, kormilar Denis Vukas, JK Orsan, Dubrovnik 

- R3 - MAREUS 3, kormilar Denis Stanojević, JK Labud, Split

- R4 - FATAMORGANA 2, kormilar Mate Arapov, JK Mornar, Split  

- R4 - JUŽNI VJETAR, kormilar Jadran Gamulin, JK Orsan, Dubrovnik         

- R5 - SATAN II 2PI/7, kormilar Damir Mitrović, JK Mornar, Split 

- R6 - T8SC , kormilar Robert Skomeršić, JK Plav, Krk 

- R7 - THE PIMP, kormilar Roko Štambuk, JK Split.

- Zahvaljujemo se svima koji su sudjelovali na regati i pomogli da uspješno odjedrimo 77. izdanje. Čestitamo pobjednicima i slavimo nove rekorde. Vidimo se na 78. Viškoj - 2022. - poručuju organizatori. 

Vaša reakcija na temu