Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: press Bliži se #Gladiators4Salona, antički amfiteatar postaje košarkaško igralište

Bliži se #Gladiators4Salona, antički amfiteatar postaje košarkaško igralište

Prijave još traju

#Gladiators4Salona naziv je košarkaškog turnira sportske discipline 3x3 koji se održava ovog vikenda, 21. i 22. rujna 2024., u amfiteatru u Saloni. 

Organizatori turnira su KK Adriatic iz Splita i KK Solin, partneri Grad Solin i Arheološki muzej u Splitu. Pokrovitelji su Splitsko-dalmatinska županija i Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije, Jadrolinija i HEP.

'Košarka 3×3 jedan je od vodećih urbanih sportova s bazom od 200 milijuna igrača svih uzrasta i vještina. Najveća je snaga i prednost košarke 3×3 jednostavnost kako u pravilima tako i u potrebnom sadržaju za igru. Ova disciplina je od 2017. uvrštena u Olimpijski sport te je trenutno najbrže rastući sport u svijetu', istaknuli su organizatori.

Natjecanje se održava za uzraste U12, U14, U16, U18, 18+, 35+. Više se od 200 djece, mladih, veterana košarke iz košarkaških klubova Splitsko-dalmatinske županije kao i cijele Hrvatske do sada prijavilo na turnir

'Ovaj sportski turnir prilika je da se mladi ljudi okupe, druže te upoznaju povijest Salone. Posrijedi je jedinstven sportsko-turističko-edukativni događaj koji ima i natjecateljsku komponentu. Naša je namjera da turnir s godinama raste te postane tradicionalan', kazao je organizator turnira - predsjednik KK-a Adriatic Bruno Šundov, bivši košarkaš i NBA igrač. 

'Zahvaljujemo se Gradu Solinu i Muzeju arheoloških spomenika u Splitu, partnerima projekta, koji su prepoznali ideju koja objedinjuje rad s mladima i promociju najvrjednijih povijesnih lokaliteta. Garantiramo vrhunsko sportsko događanje te dobru zabavu za gledatelje', dodao je organizator i predsjednik KK-a Solin Luka Vuković.

Partner projekta je i PRO 3x3 Tour Hrvatska koji se ove godine održao teću godinu zaredom na atraktivnim lokacijama u deset hrvatskih gradova.

Prijave na turnir još su uvijek moguće ispunjavanjem Google obrasca ili javljanjem na e-mail adresu sundov@hotmail.com. Kotizacija po ekipi iznosi 50 eura.

Program

Utakmice će se održati u subotu i nedjelju. 21. i 22. rujna, od 10 do 19 sati. Za sve ljubitelje košarke - ulaz je besplatan. 

Prvog dana od 10 sati na rasporedu su natjecanja za uzrasne skupine U12, U14, U16. Od 16 do 17 sari na rasporedu su bogati sadržaji za djecu i mlade nazvani Kids&Youth Day kao i edukacija o košarci za igrače, djecu i gledatelje.

U okviru programa organiziran je obilazak povijesnih znamenitosti unutar Salone u pratnji vodiča. 

Nedjelja 22. rujna, rezervirana je za natjecanja U18, 18+, 35+. U 17 sati svoje iskustvo s mladim igračima i publikom podijeliti će bivši NBA igrači Bruno Šundov i Roko Ukić.

U 17.30 slijedi najzanimljiviji dio - završne utakmice u tri kategorije, U18, 18+ i 35+  nakon kojih će se doznati i ukupni pobjednici. U pauzama između utakmica održat će se nagradne igre za publiku. U 19 sati dodjelit će se pehari i priznanja najboljima.

Košarkaški klubovi Adriatic i Solin, napomenuli su iz organizacije, usmjereni su prvenstveno na rad sa svim mlađim uzrasnim kategorijama, organizaciju turnira i druženja mladih košarkaša. U KK Adriaticu i KK Solinu stvoreni su brojni pojedinci koji danas igraju u vrhunskim klubovima te postižu vrhunske rezultate. 


Vaša reakcija na temu