Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
RUŠI SE VRUJA! Odbačena žalba Stipe Latkovića

RUŠI SE VRUJA! Odbačena žalba Stipe Latkovića

Država traži izvođača radova na uklanjanju nezakonite građevine

Državna komisija za kontrolu postupka javne nabave odbacila je žalbu koju je tvrtka Point, odnosno investitor Stipe Latković uložio na uvjete javne nabave kojom je Državni inspektorat tražio izvođača koji će u uvali Vruja srušili objekte koje je ilegalno izgradio.

Državni je inspektorat pokrenuo otvoreni postupak javne nabave 27. veljače ove godine i trebao je biti otvoren tijekom ožujka, no zbog žalbe koju je investitor uložio, taj je rok pomaknut. Obzirom da je Državna komisija za kontrolu postupka javne nabave žalbu odbacila, iz inspektorata pojašnjavaju da objavljeni postupka javne nabave ide dalje, da je i dalje otvoren, samo da će rok za javljanje izvođača biti produžen za desetak dana, koliko je žalba investitora zaustavila postupak, javlja Večernji list

- Nezakonito izgrađene građevine uklanjaju se temeljem sedam rješenja građevinskih inspektora, a riječ je o uklanjanju: ceste, AB zidova, vodospreme, dogradnja, betonske obale, jacuzzija i lukobrana. Kako se lokacija na kojoj su bespravno izgrađene građevine nalazi na izrazito nepristupačnu terenu, uklanjanje pojedinih građevina zahtijeva primjenu specifičnih načina uklanjanja zbog čega na ovaj način tražimo izvođača radova. Naime, dio radova uklanjanja izvođač će morati raditi iz mora, a i sav uklonjeni građevinski materijal mora biti zakonski uklonjen i skladišten te obala dovedena u prvobitno stanje – navode u Državnom inspektoratu. Uklanjanje nezakonito izgrađenih građevina procijenjeno je na  283.000 eura ili oko 2,13 milijuna kuna.

Postupak dalje ide svojim tijekom; nakon zaprimanja prijava iste će biti razmatrane, uslijedit će odabir, rok za žalbu, a nakon toga odabrani izvođač ići će u rušenje objekata u Vruji.

Vaša reakcija na temu