Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HDZ Sinj PRIJEDLOG HDZ-a: Podstanarima u Sinju i do 145 eura mjesečno!

PRIJEDLOG HDZ-a: Podstanarima u Sinju i do 145 eura mjesečno!

Prozvali su Bulja zbog POS-a te zatražili subvenciju najma

Sinjski ogranak HDZ-a uputio je danas pripoćenje s naslovom 'POS zvani čežnja' kojim je prozvao gradonačelnika, mostovca Mira Bulja za nedjelovanje. 

'Mnogi gradovi u Republici Hrvatskoj, uključujući gradove u Splitsko-dalmatinskoj županiji od kojih izdvajamo Solin i Kaštela, užurbano provode aktivnosti na izgradnji i useljavanju u stanove iz Programa poticane stanogradnje (POS), što nažalost nije slučaj u Gradu Sinju gdje gradonačelnik Miro Bulj sa suradnicima stoji na mjestu već dvije godine. Naime, u navedenom razdoblju niti jedna aktivnost nije pokrenuta i realizirana kako bi ovaj iznimno važan projekt ugledao svjetlo dana. 

Gradska vlast prije par mjeseci provela je anketu o interesu za POS u Sinju, vjerojatno očekujući da će građani Sinja reći 'nećemo POS' jer žele plaćati stanove privatnim investitorima po duploj višoj cijeni od one iz Programa poticane stanogradnje. Istovremeno u nedostatku stanova cijene najma su značajno porasle što je posebno mlade i mlade obitelji dovelo u nepovoljnu poziciju koja perspektivu u Gradu Sinju ne čini održivom', poručili su. 

Kako bi barem djelomično ublažili tešku situaciju građanima, u koju su, kako su naveli iz HDZ-a, dovedeni isključivo zbog neaktivnosti i nerada gradske uprave, uputili su prijedlog Odluke o sufinanciranju troškova za najam stana građanima koji imaju prebivalište na području Grada Sinja. Sufinanciranje bi, prema njihovu prijedlogu, na mjesečnoj razini iznosilo: za samca 40 eura, za dvočlano kućanstvo 55 eura, za tročlano kućanstvo 70 eura, za četveročlano kućanstvo 100 eura te za svakog slijedećeg člana kućanstva dodatnih 15 eura, do maksimalnog iznosa od 145 eura. 

'Cilj HDZ-a Sinj je, dok se u perspektivi u Gradu Sinju ne stvore uvjeti za kupovinu stanova iz Programa poticane stanogradnje (POS) po povoljnim i subvencioniranim cijenama, potaknuti gradsku vlast da se aktiviraju na jako bitnom području politike demografske obnove koja nas sve obvezuje bez obzira na političku orijentaciju i svjetonazor', zaključili su. 

Vaša reakcija na temu