Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ODLUČENO JE Ovako će izgledati sportski centar na Brdima: 'Mislim da je pobjedi doprinijela prizemljenost i umjerenost'

ODLUČENO JE Ovako će izgledati sportski centar na Brdima: 'Mislim da je pobjedi doprinijela prizemljenost i umjerenost'

'Procjena je da će koštati između 20 i 30 milijuna eura, te je realno očekivati zgradnju centra kroz dvije godine', kazao je dogradonačelnik Antonio Kuzmanić

 Dvodijelna sportska dvorana, bazen, garaža, vanjska sportska igrališta, boćališta, prostor za gradelavanje, nove kotarske prostorije, teretana – sve je to dio odabranog pobjedničkog rada na projektnom natječaju za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja u sklopu Sportsko-rekreacijskog centra Brda.

Na natječaju koji je trajao od 14. veljače do 26. travnja, u propisanom roku pristiglo je 13 radova s potpunom natječajnom dokumentacijom. Međutim, pobjedu i neto nagradu u iznosu od 31 tisuće eura su odnijeli autori Marko Gusić, Filip Ivaniček i Matija Brnetić iz Argus studija, koji su prema mišljenju peteročlanog ocjenjivačkog suda izradili najbolje rješenje.

- Jako smo sretni i nadamo se da ćemo s Gradom uspjeti dogovoriti da projekt uskoro krene kako bi Brda dobila kvalitetan društveni sadržaj – kazao je Gusić povodom izložbe radova koja se održala danas u Banovini. Priznao je da zadatak nije bio jednostavan jer su garažu, dvoranu i bazen trebali smjestiti na relativno malu parcelu.

- Mislim da je u našem slučaju presudila racionalnost volumena građevine. Većina drugih radova predstavila je enormnu zgradu, tri puta višu od naše, zato mislimo da je našoj pobjedi doprinijela prizemljenost i umjerenost – smatra jedan od autora.

Ocjenjivački sud zasjedao je u sastavu: Samuel Martin (predsjednik), Vladimir Krstulović, Mate Žaja, Antonio Kuzmanić i Tomislav Lovrić.

- Imali smo dosta posla. Jako puno različitih ideja je predstavljeno kroz radove i dale su nam poticaj za realizaciju pojedinih ideja na drugim lokacijama, poput Vrborana i mogućeg bazena u Stobreču na prostoru bivše streljane. Vidjeli smo da su neka rješenja primjenjiva za ovu lokaciju i zaista smo zadovoljni onim što smo dobili – rekao je dogradonačelnik Antonio Kuzmanić, jedan od članova žirija. Nada se da projektiranje neće trajati dulje od šest mjeseci, a za to vrijeme će nastojati uplanirati još jedan kat garaže u sklopu sportskog centra.

- Koji su rokovi, ne znamo, kao ni kolika će biti cijena projekta. Procjena je da će koštati između 20 i 30 milijuna eura, te je realno očekivati izgradnju centra kroz dvije godine – poručio je dogradonačelnik koji se zahvalio bivšim gradskim vijećnicima iz redova Mosta – Ivani Ljulj i Josipu Markotiću (nezavisnom vijećniku) – jer su dali poticaj da se uopće promišlja o bazenu na istoku grada. Ovo je jedan od projekata koji bi se financirao iz kredita Europske investicijske banke, a početkom iduće godine trebalo bi se znati nešto više detalja o rokovima izgradnje Sportsko-rekreacijskog centra Brda.

Osim prvonagrađenih, treba spomenuti i drugo mjesto koje je pripalo Mihovilu Stojanoviću, kao i nagrada u neto iznosu od 18.600 eura, a na trećem mjestu su autori Igor i Ivan Franić sa suradnicima, kojima je pripala novčana nagrada u neto iznosu od 12.400 eura.

Vaša reakcija na temu