Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay NOVI TREND Vraćaju se isprane boje na zidove

NOVI TREND Vraćaju se isprane boje na zidove

Evo kako postići taj look u domu

Zaboravite sve što mislite da znate o trendovima kad su u pitanju boje zidova, jer nakon desetak godina u interijere se vraćaju zidovi koje karakteriziraju isprane boje. Ali, za razliku od prijašnjih, današnji zidovi isprane boje imaju sanjiv, dimenzionalni izgled koji djeluje svježe. Isprana boja rezultira teksturiranim izgledom koji podsjeća na žbuku i kamen ili čak akvarelnu sliku. Konačni izgled ovisi o bojama i uzorku kista koje odaberete te o načinu nanošenja boja. Bez obzira na to odlučite li obojati cijelu sobu, samo jedan naglašeni zid ili komad namještaja, rezultirat će transformacijom prostora.

Odaberite boje za obradu zidova 

Osnove odabira boja boje primjenjuju se na odabir nijansi boja: identificirajte obitelj boja i raspon boja koji odgovaraju shemi boja prostora, obratite pozornost na podtonove i testirajte uzorke u prostoru kako biste vidjeli kako svjetlost utječe na boju. Za jednostavnu završnu obradu boje odaberite dvije nijanse, svjetliju i tamniju nijansu. Imajte na umu da tehnika uključuje miješanje boja. Ako odaberete boje koje su previše bliske u tonu, neće biti dovoljno kontrasta, piše Living

Prikupite zalihe i odaberite glazuru

Osim boje, morat ćete koristiti glazuru ili vodu kako biste postigli izgled isprane boje. Za razrjeđivanje boje koristi se glazura ili voda. Korištenje mješavina u nekoliko različitih omjera rezultira slojevitijim, raznolikijim uzorkom. Dodavanje prozirne glazure čini boju prozirnijom, što pridonosi sjaju u završnoj obradi i pomaže u postizanju dimenzionalnog izgleda svojstvenog umjetnoj završnoj obradi. Lime-wash glazura je još jedna opcija za pranje boja. Ova završna obrada nudi mekan izgled poput krede. Ova opcija u sobu donosi ozračje starog svijeta, ali završna obrada može biti izrazito moderna kada koristite bogate sive, tonove dragulja ili hladne neutralne. Voda se također može koristiti za razrjeđivanje boje, što rezultira završnom obradom poput akvarela. Pomiješajte različite omjere vode i boje za nekoliko varijacija i intenziteta boja.

Obojite zidove sredstvom za ispran izgled 

Obično se boja nanosi ravnomjerno i temeljito kako bi u potpunosti prekrila zid ili površinu. Za ispran izgled koristi se drugačiji pristup. Boja i glazura se nanose selektivno, to je ono što daje dimenziju i šarolik izgled. Prvo obojite zidove željenom osnovnom bojom prije nego što počnete raditi na ispranoj završnoj obradi. Nanesite glazuru unuzorku koji se preklapa, a zatim prijeđite preko nanesene glazure da se sjedini po želji. Možete koristiti dvije različite boje za uzorak, ili istu boju, pomiješanu s različitim količinama glazure. Različiti potezi kista i alati stvaraju različite izglede. Kistovi nude definiraniji izgled, dok će spužva ili krpa rezultirati mekšim završetkom. Vježbajte tehniku prije nanošenja na zid.

Vaša reakcija na temu