Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Mlađi punoljetnik prodao stanove koji ne postoje, ukrao je milijune

Mlađi punoljetnik prodao stanove koji ne postoje, ukrao je milijune

Prevario je šestero ljudi

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke daljnjim intenzivnim i ustrajnim provođenjem kriminalističkog istraživanja, tijekom kojeg je već potvrđena sumnja da je 20-godišnjak oštetio tri osobe za više od 600.000 kuna  sada su potvrdili i sumnju da je 20-godišnjak počinio više kaznenih djela prijevare i kazneno djelo krivotvorenja isprave na štetu četiri muškaraca starosti 41, 57, 41 i 79 godina te dvije ženske osobe starosti 58 i 59 godina.

Naime, sumnja se da je 20-godišnjak oštećene dovodio u zabludu da će na području zapadnog dijela Zagrebu izgraditi stambenu zgradu i to tako da im je prikazivao krivotvorene arhitektonske nacrte stambene zgrade, krivotvoreni ugovor o ortaštvu, krivotvoreni ugovor s izvođačem radova te krivotvorene uplate o kupovini keramičke opreme. Nadalje, oštećene osobe su ujedno potpisivale ugovore o kupnji stanova u još neizgrađenoj  stambenoj zgradi te su na račun trgovačkog društva u vlasništvu osumnjičenog, u kojem je on također i direktor, uplaćivali avanse za kupnju stanova.

Materijalna šteta pričinjena ovim navedenim kaznenim djelima iznosi oko 2,3 milijuna kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, a nakon što je već prethodno kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu, policijski su službenici o svemu do sada utvrđenom posebnim izvješćem obavijestili Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu, prenosi Poslovni dnevnik.

Vaša reakcija na temu