KAKO TO DRUGI RADE: Pogledajte inspirirajuću novu tržnicu na Tajvanu

KAKO TO DRUGI RADE: Pogledajte inspirirajuću novu tržnicu na Tajvanu

Ovaj moderni pazar dizajniran je da bude kompletno funkcionalan, a na pejsažnom krovu su predviđene parcele za ananase, rižu, ruže, čaj...

Tainan Xinhua market projekt je nizozemskog studija MVRDV, a u našoj novoj rubrici 'Nekretnine' predstavljamo ovaj inspirirajući veleprodajni market za voće i povrće koji se počeo graditi na Tajvanu i trebao bi biti dovršen krajem 2020. godine.

Sa svojim terasnim, dostupnim krovom ovaj market otvorenog tipa u gradu Tainanu, koji ima skoro dva milijuna stanovnika, neće samo biti važan za tamošnji hranidbeni lanac, nego će biti i mjesto za sastanke, socijalizaciju, te pogled na okolni krajolik sa zelenog farmerskog krova. 

Dizajn objekta se sastoji od jednostavne, otvorene strukture s valovitim stropom na koji se može doći od istočnog kornera gdje se terasa spušta na razinu osnovne površine. Zgrada ima povišenu platformu s koje gosti mogu vidjeti krajolik karakterističan za ovaj dio Tajvana. Jednostavna, četverokatna struktura sastoji se od ureda, restorana i izložbenog centra za poljoprivredne proizvode, a zgrada služi i kao drugi ulaz na pejsažni krov. 

Ovaj moderni pazar dizajniran je da bude kompletno funkcionalan: moći će se izlagati, prodavati, kupovati, a krov sa svojom kolekcijom rastućih proizvoda omogućit će posjetiteljima da osjete okolni krajolik. Predviđene su parcele za ananase, rižu, ruže, čaj i mnoge druge, a na tom platou će biti posebna mjesta sa stolovima za piknik.

Uz slavni rotterdamski studio, treba spomenuti i 'LLJ Architects', domaće tajvanske snage uz koje je dovršen dizajn ovog posebnog zdanja.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare