Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com ZABRANA RADA NEDJELJOM? 'Sve stoji'

ZABRANA RADA NEDJELJOM? 'Sve stoji'

'Vrući krumpir' prebacuje se s ministra na ministra

Po svemu sudeći u shopping nedjeljom - moći će i do daljnjeg. Jer s pitanjem zabrane rada nedjeljom HDZ muku muči već godinama.

- Predlažemo da 14 nedjelja za sve poslodavce bude radno - rekao je još ranije bivši ministar Darko Horvat.

Preko Tomislava Ćorića do ministra Davora Filipovića neobavljen posao ograničavanja rada nedjeljom prenosi se u nasljeđe, a aktualizirao se zadnji put kao obećanje tik pred lokalne izbore.

- Ideja je da se rad nedjeljom zabrani osim 16 nedjelja u godini, uzeli bismo u obzir turističku sezonu - kazao je prije godinu dana Andrej Plenković.

No, iako je u prijedlogu koji je bio u javnoj raspravi navedeno da će stupiti na snagu početkom godine, to se nije dogodilo, a kada bi se zakon mogao naći na Vladi - iz resornog ministarstva, javlja RTL, nema odgovora.

- Bez obzira što je on već u javnom savjetovanju trebalo bi ga uputiti u prvo čitanje pa u drugo čitanje, to se najavljuje pred izbore, pa onda sve to skupa stoji ništa se ne događa, pa rotacija ministara... - kazao je predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever.

- Nije realno da će se donijeti takvo zakonodavstvo kada se nije donijelo u zadnji 20 godina. Mislim da je Slovenija napravila izvrsne korake jer nije zabranila rad nedjeljom s druge strane cijena rada je izuzetno strogo regulirana - kazao je direktor jednog trgovačkog lanca Dragan Munjiza.

Građani su pak podijeljeni.

Vaša reakcija na temu