Foto: Facebook TRAGEDIJA Utopili se nakon što su primili svjedodžbe

TRAGEDIJA Utopili se nakon što su primili svjedodžbe

Bili su dobri i pošteni dečki, već su imali posao kod lokalnog obrtnika

Prilikom kupanja u jezeru u Bedekovčini nedaleko obale jučer oko 15.30 sati utopili su se mladići u dobi od 17 i 18 godina, obojica maturanti Srednje škole Krapina, koji su upravo jučer kada se tragedija dogodila primili svjedodžbe, donosi Zagorje.com.

Onako sretni što su napokon primili svjedožbu i završili školu, mladići su se biciklima odvezli do Bedekovčanskih jezera i htjeli osvježiti u vodi, očito ne sluteći opasnosti koja ih je zadesila.

Policija je u službenom policijskom izvješću priopćila kako su tijela mladića iz vode izvukli pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Bedekovčine, Zagorske javne vatrogasne postrojbe Zabok i građani koji su se nalazili kraj jezera.

Preminuli su u bolnici, a mrtva tijela prevezena su u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu radi točnog utvrđivanja smrti.

Mladići koji su na ovaj način tragičan način izgubili život su s područja Mihovljana.

- Velika tragedija za naš Mihovljan. Život su izgubila dvojica mladića koja su tek počela živjeti. Bili su dobri pošteni dečki, taman su završili srednju školu. Već su imali posao kod lokalnog obrtnika. Dobri radnici. Obojicu poznam.

- Jedan je igrao nogomet za NK Rudar, za mlađe naraštaje – rekao nam je kratko Zlatko Bartolić, načelnik Mihovljana koji je došao na jezera nakon što ga je nazvao kolega, bedekovčanski načelnik Darko Ban, javivši mu da su mladići s područja Mihovljana,

Sjeo sam u auto i dojurio, jednog mladića su tada reanimirali, a drugog su bili već odvezli u bolnicu. Velika tuga je to što se dogodilo - komentirao je.

Načelnik Bedekovčine Darko Ban također je komentirao kako se dogodila velika tragedija i da mu je jako žao.

Kaže kako je kupanje na jezerima na vlastitu odgovornost. Postavljene su i table, koje neodgovorni ljudi često skidaju.

Inače, vode su u vlasništvu RH. Ban ističe da se već godinama bore kako bi ih dobili u vlasništvo ili upravljanje. Tada bi ih mogli urediti u kupalište i postaviti spasioce i kontrolirati .

Kaže kako ih neki prozivaju da su uredili i pošodrali obalu. –No, to nije za kupače, već je to tražio triatlon kub radi održavanja svojih sportskih aktivnosti.

Policija je priopćila kako o događaju slijedi izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, piše Zagorje.com.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(69905, "");
Pregledaj komentare