Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Smijenjen šef osječkog zatvora, djevojci nudio posao u zamjenu za seks

Smijenjen šef osječkog zatvora, djevojci nudio posao u zamjenu za seks

'Premješten na drugo radno mjesto sukladno stručnoj spremi i iskustvu'

Dugogodišnji šef Zatvora u Osijeku Dražen Borovečki smijenjen je s funkcije. 

Smjena se dogodila nakon što je Ministarstvo pravosuđa i uprave zaprimilo anonimnu prijavu o njemu i proslijedilo je Državnom odvjetništvu. Iz ministarstva su naveli kako je predstavka proslijeđena DORH-u jer su u njoj iskazane sumnje na moguće počinjenje kaznenog djela. 

'Ističemo da je Dražen Borovečki razriješen položaja upravitelja u siječnju 2024. sukladno odredbama Zakona o državnim službenicima te je trajno premješten na drugo radno mjesto sukladno stručnoj spremi i iskustvu. S obzirom na to da je službenik privremeno spriječen za rad, rješenje o novom rasporedu još uvijek nije izvršno', doznaje Glas Slavonije iz Ministarstva pravosuđa. 

U odgovoru na novinarski upit nije navedeno na koje novo radno mjesto je Borovečki premješten. Međutim spomenuti medij neslužbeno doznaje kako ima uvjete za mirovinu.

Prijava protiv ravnatelja osječkog zatvora uslijedila je nakon što je nekoliko medija objavilo transkripte i audiozapise dvaju telefonskih razgovora između njega i djevojke koja je bila na stručnom usavršavanju u zatvoru. Navodno razgovori o mogućem zapošljavanju djevojke datiraju iz 2018., kada je Borovečki i postao ravnatelj zatvora. 

Kako su objavila 24sata, djevojka se poslije zaposlila u računovodstvu na sudu. Snimke su kružile medijskim redakcijama. Dio su neki mediji objavili 2018., a u siječnju su ponovno stigle na adrese redakcija uz popratnu dokumentaciju i kopiju spisa koja je anonimno nanovo poslana i Ministarstvu pravosuđa. 

Osim na sumnje na seksualno uznemiravanje, u predstavci Ministarstvu upozoravalo se i da je Borovečki pet godina obavljao dužnost ravnatelja zatvora, a da nije položio potrebni državni ispit te da na njega ne izlazi čak i nakon što mu je više puta odobrena odgoda polaganja. Rok za polaganje ispita istjecao mu je u srpnju ove godine.

Vaša reakcija na temu