Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press ŠESTI ANTUNOVSKI HOD MLADIH 'I ove godine očekujemo rijeku mladih koji slave Boga'

ŠESTI ANTUNOVSKI HOD MLADIH 'I ove godine očekujemo rijeku mladih koji slave Boga'

'Tko daje srce, daje sve'

Šesti Antunovski hod mladih održat će se u subotu, 8. lipnja 2024. godine, pod geslom 'Tko daje srce, daje sve'

Hod je tradicionalna manifestacija koja okuplja mlade hodočasnike iz cijele Hrvatske i šire, a organizira ga Centar za promociju duhovnih zvanja OFMConv koji predvodi fra Stjepan Brčina uz suradnju Župe i bazilike sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu, Župe sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima te Evangelizacijske zajednice 'Sveti Duh'.

'I ove godine očekujemo rijeku mladih koji slave Boga, koji pjevaju, koji su nasmijani, jednom riječju očekujemo eksploziju radosti. Imali smo svakakve situacije proteklih godina, no mladima nije teško hodati 16 kilometara po svim vremenskim uvjetima. U duhovnosti nemoguće postaje moguće. Što je čovjek fizički više umoran, duhom i srcem je više otvoren za duhovno', naglašava fra Stjepan Brčina uoči 6. Antunovskog hoda.

'Ovaj jedinstveni događaj bit će prava prilika da svi zajedno iskažemo svoju vjeru u zajedništvu i da doživimo nezaboravno putovanje duž 16 kilometara uz pjesmu, molitvu i radost. Ojačajmo svoju vjeru uz zagovor svetog Antuna i steknimo nova obraćenja i prijateljstva', poručuju organizatori 6. Antunovskog hoda.

Velika je novost da se Antunovskom hodu ove godine priključuju i brojni hodočasnici iz drugih zemalja. Sudionici će se moći okrijepiti na raznim lokacijama uz put hoda uz okrjepu gdje će hodočasnicima biti dostupni voda, hrana i zdrave grickalice.

Iako hod započinje u Sesvetskim Selima, oni koji ne mogu prohodati cijelu udaljenost, mogu se pridružiti procesiji na drugim lokacijama.

Program i put hoda:

- 11.00 – Početak pretprograma ispred župe sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima

- 12.00 – Sveta misa

- Pješačka procesija prema bazilici sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu

- Pauza i molitva u franjevačkom samostanu Hercegovačke franjevačke provincije i crkvi Bezgrešnog začeća BDM u Dubravi

- Evangelizacija na Trgu bana Josipa Jelačića u izvedbi Evangelizacijske zajednice 'Sveti Duh'

- Dolazak u baziliku sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu u večernjim satima

- Euharistijsko klanjanje i čašćenje relikvija sv. Antuna

- Zahvalno slavljenje uz slavljenički tim Evangelizacijske zajednice Sveti Duh 'Ješua'

Vaša reakcija na temu