Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HRT, Nedjeljom u 2 Šefu Plenkovićevog ureda država u rekordnom roku obnovila stan

Šefu Plenkovićevog ureda država u rekordnom roku obnovila stan

Glasnogovornik Vlade Nacionalu je rekao da Frka-Petešić nije upoznat s visinom troškova obnove niti je sudjelovao u procesu obnove zgrade i stana

Dok stanovnici Zagreba i Banije i dalje čekaju na pravi početak obnove, država je Zvonimiru Frka-Petešiću, predstojniku Ureda premijera, u rekordnom roku obnovila stan oštećen u potresu, piše Nacional u novom broju.

Frka-Petešić, naime, već neko vrijeme koristi državni stan od 96 kvadrata na trećem katu zgrade u samom centru Zagreba. Stanom upravlja tvrtka Državne nekretnine, o čijoj je ravnateljici Renati Sabo i njezinom korištenju automobila plaćenog novcem poreznih obveznika Index već pisao.

Kad je Zagreb 22. ožujka 2020. pogodio snažan potres, u većem dijelu stana koji koristi šef Plenkovićevog ureda se nije moglo živjeti zbog oštećenja. No Frka-Petešić, za razliku od mnogih drugih Zagrepčana, nije morao dugo čekati na obnovu.

Naime, tvrtka Državne nekretnine je u kratkom roku raspisala jednostavnu javnu nabavu za obnovu stana, pri čemu, zanimljivo, nije raspisala i javnu nabavu za obnovu poslovnih prostora koji se koriste na istoj adresi i od kojih država ima znatno veće financijske koristi nego od stana u kojem živi Frka-Petešić.

Već 5. svibnja 2020., oko mjesec i pol nakon potresa, sklopljen je ugovor po provedenoj jednostavnoj nabavi za sanaciju stana u kojem živi Frka-Petešić na iznos od 123.572 kune, a mjesec i pol dana nakon toga, 25. lipnja 2020., i ugovor na iznos od 32.065 kuna. 

Glasnogovornik Vlade Marko Milić Nacionalu je rekao da 'Frka-Petešić nije upoznat s visinom troškova obnove niti je sudjelovao u procesu obnove zgrade i stana, što su vodili zajednica vlasnika i Državne nekretnine'.

Vaša reakcija na temu