Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Flickr.com PRIVELO GA ZBOG NJONJE Policija objasnila kako se postupa kada su u pitanju štićene osobe

PRIVELO GA ZBOG NJONJE Policija objasnila kako se postupa kada su u pitanju štićene osobe

'Radi se o standardnom sigurnosnom protokolu'

S obzirom na brojne upite medija dostavljamo pojašnjenje načina policijskog postupanja kada su u pitanju štićene osobe i pozivi zaprimljeni s anonimnog broja iz MUP-a su poslali priopćenje u kojem su pojasnili protokol kada su u pitanju štićene osobe. Radi se o slučaju Hvaranina kojeg je privela policija jer je u telefonskom razgovoru predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića nazvao Njonjo.

Iz MUP-a poručuju da se radi o standardnom sigurnosnom protokolu kad su u pitanju štićene osobe te napominju da štićena osoba ne može ni na koji način utjecati na sigurnosne protokole, odnosno utjecati na postupanje ili nepostupanje policije.

- Tako u skladu sa sigurnosnim procedurama koje se provode prilikom provođenja mjera osiguranja i zaštite štićenih osoba, objekata i prostora, policija obavlja sigurnosni pregled svih poštanskih pošiljki koje se unose u štićene objekte i prostore, a štićene osobe dužne su prijaviti svu komunikaciju upućenu prema njima s nepoznatih brojeva telefona, nepoznatih adresa elektroničke pošte i općenito iz nepoznatih komunikacijskih izvora. Nakon što se provede prethodno navedena procedura, nadležne stručne službe poduzimaju mjere i aktivnosti iz svog djelokruga rada s ciljem utvrđivanja mogućeg ugrožavanja štićene osobe - stoji u priopćenju MUP-a.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare