Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
OBITELJ POGINULOG GORANA 'Banožić laže, dobili smo informacije...'

OBITELJ POGINULOG GORANA 'Banožić laže, dobili smo informacije...'

'Nikad nam se nije javio, a kamoli ispričao'

Bivši ministar Mario Banožić, koji je u studenom prošle godine automobilom usmrtio Gorana Šarića, prije nekoliko dana prvi put se obratio javnosti intervjuom na RTL-u.

U intervjuu je, među ostalim, rekao kako i on proživljava sve kao i obitelj preminulog. Njegova odvjetnica Ksenija Vržina u kratkom intervjuu za RTL, koji je emitiran netom prije Banožićevog intervjua, rekla je da Banožić nije pretjecao niti je bio pijan. 

'Gospodin Banožić nije pretjecao. To što je sudar bio u suprotnom kolničkom traku ne znači da je gospodin Banožić pretjecao. Mi ćemo svakako tražiti novo vještačenje. Na tome ćemo bazirati svoju obranu', rekla je Ksenija Vržina. Dodala je da ne sumnja u vjerodostojnost vještaka, ali da je bio veliki pritisak na cijeli slučaj od početka.

Obitelji poginuloga Gorana Šarića izrazila je sućut, ali i ustvrdila da je pokojni Šarić bio pod utjecajem alkohola.

'Mogu potvrditi da je pokojni gospodin Šarić bio pod utjecajem alkohola, a o količini ne mogu govoriti. Uskoro će početi suđenje pa ćete moći saznati više', rekla je Ksenija Vržina.

Obitelj preminulog Gorana Šarića poslala priopćenje

Obitelj preminulog Gorana Šarića putem Indexa poslala je priopćenje javnosti.

'Nažalost naš otac, suprug, sin i brat, pokojni Goran Šarić nije u mogućnosti dati svoj izjavu o okolnostima tog kobnog jutra 11. studenog 2023. godine, a sve zbog nepropisne vožnje odnosno kršenja propisa o sigurnosti prometa okrivljenog, kako je to utvrdilo Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima, a što će nadamo se i utvrditi Općinski sud u Vinkovcima donošenjem presude kojom će istog proglasiti krivim za kazneno djelo.

Na nesreću okrivljenog, postoji svjedok ove prometne nesreće, kao što postoji i prometno vještačenje jedne ugledne i priznate ustanove, koje će pomoći sudionicima u kaznenom postupku utvrđenju istine i stati na kraj nedavno izrečenim lažima', pišu.

'Naša bol i tuga zbog gubitka Gorana se ne smanjuju niti s odmakom vremena, a posebno ne pomaže lažno spominjanje naše obitelji u kontekstu isprike od strane okrivljenika. Nama, djeci, supruzi, majci i bratu pokojnog Gorana okrivljeni se nikad nije javio, a kamoli ispričao', dodaju.

'Podredno želimo naglasiti da smo zahvalni na empatiji hrvatske javnosti, svim ponuđenim oblicima pomoći od strane pojedinaca, kao i informacijama koje smo dobili.

Jedna od tih za sada nepotvrđenih informacija je da je okrivljenik u vrlo dobrim prijateljskim odnosima s osobom koja je usko rodbinski povezana s jednim od prometnih vještaka sa Zavoda za prometno-tehnička vještačenja, Sveučilišta u Zagrebu, Fakulteta prometnih znanosti, slijedom čega se po našem osobnom sudu pribojavamo svih možebitnih naknadnih vještačenja po toj Ustanovi', dodaju.

'Na kraju samo želimo da se kazneni postupak provede i završi na pošten i pravedan način, te da se naša obitelj pusti na miru, kako bismo mogli i dalje tugovati za našim Goranom, budući je naš gubitak težak i stopostotni, a naša srca ne mogu prihvatiti gubitak našeg tate, supruga, sina i brata', kažu u priopćenju.

Vaša reakcija na temu