Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com MUP OTKRIO Blicaju li kamere ako ste prekoračili brzinu?

MUP OTKRIO Blicaju li kamere ako ste prekoračili brzinu?

Evo što kažu

U posljednjih mjesec dana dvoje ljudi HAK reviji postavilo je gotovo isto pitanje, a svodi se na sljedeće: 'Vozio sam noću i prošao sam pokraj kamere. Čini mi se da se uključio blic i da me kamera snimila.' Na pitanje jesu li vozili brzo odgovorili su da nisu, ali da ne mogu biti sigurni.

HAK revija provjerila je to u MUP-u. Pitali su postoje li još na hrvatskim cestama kamere koje blicaju, odnosno trebaju pomoć izvora svjetlosti kada snimaju prebrze vozače.

Odgovor iz MUP-a je kratak, ali jasan.

'Nastavno na upit obavještavamo vas da sve kamere imaju ugrađenu IC rasvjetu, u spektru nevidljivom za ljudsko oko, za rad uređaja u noćnim uvjetima', poručili su iz MUP-a.

Dakle, nema više blicanja, diskretna infracrvena rasvjeta onemogućuje taj svjetlosni show i prekršaji se snimaju na način koji neće ometati vozače.

Vaša reakcija na temu