Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Maskiran harao po zagrebačkim trgovinama, uz prijetnje oštrim predmetom otuđivao novac

Maskiran harao po zagrebačkim trgovinama, uz prijetnje oštrim predmetom otuđivao novac

Sedam kaznenih djela razbojništva za nešto više od mjesec dana

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje sedam kaznenih djela razbojništva, od čega je jedno kazneno djelo ostalo u pokušaju, za nešto više od mjesec dana.

Sumnja se, naime, da je od 20. veljače do 22. ožujka 2023. godine počinio sedam kaznenih djela u trgovinama na području Kruga, Trešnjevke, Trnja, Peščenici i Dubrave. Osumnjičen je da je u maskiran, uz uz prijetnju oštrim predmetom, počinio navedena kaznena djela u kojima je otuđivao novac. 21. ožujka počinio je, sumnja se, čak dva razbojništva - na području Rudeša, Vukomerca - dok je isti dan isto pokušao i na području Trnja u trgovini.Također, sumnja se kako je u istoj trgovini na području Trnja samo dan ranije počinio razbojništvo u trgovini da bi 21. ožujka pokušao opet počiniti razbojništvo u istoj trgovini, ali u svojoj namjeri nije uspio. 

Nadalje, osumnjičeni 35-godišnjak u jednoj trgovini na području Kruga u razmaku od mjesec dana - i to 22. veljače i 21. ožujka - također počinio dva kaznena djela razbojništva uz prijetnju oštrim predmetom nad zaposlenicima, da bi se nakon otuđenja novca dao u bijeg. 

Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 1690 eura.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku. Posebno izvješće podnijeli su nadležnom državnom odvjetništvu. 

Vaša reakcija na temu