Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot/HRT Doznajte kako prepoznati prave popisivače i izbjeći prevarante

Doznajte kako prepoznati prave popisivače i izbjeći prevarante

Građani se pozivaju na oprez i upozoravaju kako popisivači izlaze na teren tek 27. rujna

U tjedan dana samostalno se popisalo gotovo 550 tisuća građana. Svi koji imaju uvjete za to, mogu sebe, ali i članove svojeg kućanstva, upisati elektroničkim putem s pomoću sustava e-Građani, do 26. rujna. Popisivači na teren izlaze 27. rujna. No pojavili su se lažni. Dojave građana o prevarantima već stižu. Prije nekoliko dana 93-godišnja gospođa iz Zagreba zbog dvije je prevarantice ostala bez novca i nakita.

Ivana Sopta iz Državnog zavoda za statistiku rekla je u večerašnjem HTV-ovu Dnevniku kako je bilo još nekoliko takvih pokušaja.

- Obavijestili smo MUP i pozivamo naše građane na oprez radi njihove vlastite sigurnosti. Ako bi došlo do novih takvih događaja, o tome treba odmah obavijestiti policiju - rekla je Sopta.

Naglasila je da još traje prva faza popisa, faza samopopisivanja - građani se još tjedan dana mogu samostalno popisati s pomoću sustava e-Građani.

- U tom periodu nitko nema razloga kucati na vaša vrata - napomenula je Sopta.

Objasnila je da će popisivači imati prepoznatljive majice i maske, kao i akreditaciju s logom DZS-a i Popisa '21. Popisivači će u drugoj fazi izaći na teren s laptopima, a morat će imati i EU digitalnu COVID potvrdu, dodala je Sopta.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare