Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com Avion Croatia Airlinesa na putu za München dva puta vraćan u Zagreb

Avion Croatia Airlinesa na putu za München dva puta vraćan u Zagreb

'Mislilo se da će se brzo popraviti'

Let Croatia Airlinesa koji je jutros u 6.40 sati iz zagrebačke zračne luke Franjo Tuđman poletio za München dva puta je vraćen u Zagreb, javljaju nam čitatelji. Prvi je puta preusmjeren nakon otprilike pola sata leta, a zatim je, nakon što je ponovo poletio, ponovo sletio nakon 15-tak minuta.

'Popravljali su ga gotovo sat vremena, a putnike nisu puštali da izađu iz aviona. Nakon što su pretpostavili da je popravljeni, avion je poletio i nakon 15 minuta vožnje se ponovno okrenuo i vratio u Zagreb. Putnici trenutno sada čekaju na šalterima Croatia Airlinesa da vide kako dalje i s kojim letom', Indexu javlja čitateljica.

Iz Croatia Airlinesa su potvrdili da se dogodio kvar na zrakoplovu te da su ga morali dva puta preusmjeriti u polazišnu zračnu Luku. Kako se doznaje od glasnogovornika kompanije, Davora Janušića, do kvara je došlo na sustavu za reguliranje tlaka u putničkoj kabini.

'Javila se indikacija kravara i u skladu s operativnim procedurama kompanije te preporukama proizvođača za takve situacije, zrakoplov je preventivno preusmjeren u zračnu luku Zagreb gdje je tehničko središte Croatia Airlinesa.

Zrakoplov je pregledan u skladu sa operativnim priručnicima te je ponovo vraćen u promet. Putnici su ostali u zrakoplovu zbog toga što se očekivalo da će se ta greška brzo ukloniti. Jer bi izlazak putnika iz zrakoplova u putničku zgradu i natrag puno duže trajao. To je uobičajena procedura, da se zrakoplov pokuša čim prije vratiti u promet', kaže Janušić.

'Međutim nakon ponovnog polijetanja prema Münchenu pojavila se ista greška i zrakoplov je ponovo vraćen u Zagreb gdje je sada na tehničkom servisu, a na žalost let za München je otkazan. O svim putnicima se vodi briga u skladu s Europskom odredbom i oni će tijekom dana biti preusmjereni na druge letove do svog krajnjeg odredišta. Croatia Airlines se ispričava putnicima na neplanirano poremećaju u putovanju, kao što sam rekao, o njima se vodi skrb i svi će biti zbrinuti', dodaje.

Vaša reakcija na temu