Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press NOVOGODIŠNJE ODLUKE Najbolje AppGallery aplikacije koje će vam pomoći da postignete svoje fitness ciljeve

NOVOGODIŠNJE ODLUKE Najbolje AppGallery aplikacije koje će vam pomoći da postignete svoje fitness ciljeve

Donosimo šest preporuka

Pitate se kako se držati svojih novogodišnjih fitness odluka? Onima koji se bore da postignu svoje ciljeve nakon što se početni entuzijazam izlizao, možda će biti lakše uz asistenciju digitalnih aplikacija. Aplikacije su zaista puno doprinijele pružanju točnih i dosljednih zdravstvenih podataka, mogu ponuditi praktične pristupe održavanju fizičke kondicije i mentalnog zdravlja, a mogu se koristiti za prijeko potrebnu motivaciju. Aplikacije danas mogu pomoći u praćenju svega vezanog za fitness, počevši od dnevnog broja koraka pa sve do kvalitete zraka na otvorenom.

Sada je dostupno sve više i više aplikacija za zdravlje i fitness zbog sve veće popularnosti zdravog života i sportskih aktivnosti te posljedične upotrebe pametnih satova. Događa se prava revolucija industrije fitnessa. Kako bi pomogli u početnom odabiru i bržem pokretanju aktivnosti, suzili smo izbor na šest AppGallery aplikacija za fitness i wellness za pametne telefone poput Huawei Mate 50 Pro ili uređaje iz serije nova 10 te pametne satove poput Watch GT 3 Pro i Watch GT 3 SE.

Nova je godina, jeste li spremni za novog sebe?

Korištenje zdravstvene aplikacije učinkovit je način za postavljanje fitness ciljeva i praćenje napretka i rezultata. Doista, studija koju je objavio Accenture pokazuje da je 43 posto potrošača koji koriste digitalne zdravstvene alate povećalo svoju usredotočenost na dobrobit i prevenciju, a nešto više od trećine (34%) je bolje razumjelo svoje zdravstveno stanje. Korisnici mogu dobiti bolju podršku za uobičajene vježbe, uključujući hodanje, trčanje i vožnju bicikla, kao i mjerenje otkucaja srca s aplikacijama kao što je Huawei Health App (aplikacija Zdravlje). Razvijena od strane Huaweija, ova aplikacija prati sveobuhvatno zdravlje korisnika i analizira podatke putem svojih nosivih uređaja.

Korisnici koji žele živjeti zdravijim životom uz pomoć pri mršavljenju, jačanju mišića ili uvrštavanju zdravijih prehrambenih namirnica ne moraju se sami snalaziti, već se za smjernice i učinkovitije rezultate mogu osloniti na aplikacije kao što je Yazio. Dobitnik AppGallery Editors’ Choice Awards za najbolju zdravstvenu aplikaciju 2022., među najuspješnijim je aplikacijama za brojanje kalorija i povremeni post uz održavanje i građenje zdravih životnih navika.

Budite motivirani za dosljedno treniranje i vježbanje putem aplikacija kao što je Adidas Running: Sports Tracker, aplikacije s ugrađenim GPS praćenjem koja diže vaše treniranje na višu razinu. Korisnici se, osim s trčanjem, putem ove aplikacije mogu upoznati s raznim sportovima koje možda nikada nisu isprobali, poput planinarenja, biciklizma, joge i brojnih drugih aktivnosti. Aplikacija također pomaže u analizi napretka i rezultata jer vodi zapisnik o minutama treninga, kilometrima i potrošenim kalorijama te pruža statističke podatke za svakog korisnika. Uz redovite izazove i virtualne utrke, korisnici će lakše ostati motivirani uz podsjetnike za vježbanje.

Studenti i zaposleni korisnici često se suočavaju s problemima poput socijalne izolacije i stresa. Studija iz 2021. koju je proveo AppGallery u suradnji s Društvom za upravljanje stresom u Ujedinjenom Kraljevstvu otkrila je da je više od tri četvrtine stanovništva (78%) koristilo tehnologiju za oslobađanje od stresa ili motivaciju u periodu od ožujka 2020., a čak 94% ispitanika je reklo da im je tehnologija povećala osjećaj smirenosti i blagostanja. Imajući to na umu, korisnici mogu poduzeti korake kako bi ponovno preuzeli kontrolu nad svojim osobnim blagostanjem pomoću aplikacija za upravljanje stresom kao što je Headspace. Ova posebna aplikacija sadrži stotine vođenih meditacija za odrasle i djecu, a čak se može pohvaliti i vlastitim Netflix emisijama.

Većini korisnika je važno biti u vrhunskoj kondiciji potrebnoj za izvođenje planova treninga, a za to im je potrebna optimalna količina sna i kvalitetnog odmora. Upravo za one pojedince koji ne postižu dovoljno sati sna preporuka je aplikacija za svjesno upravljanje snom i meditacijom - Calm. Ovaj popularni naslov, koji zaista ima preporuke vodećih stručnjaka, pomaže u optimizaciji razine stresa i tjeskobe te pomaže postizanju mirnijeg sna uz vođene meditacije, priče o spavanju, programe disanja, majstorske tečajeve i opuštajuću glazbu. Korisnici se potiču i osnažuju na oslobađanje od loših navika putem aplikacije odabirom meditacija specifičnih za svoje potrebe

Svi smo, poglavito u urbanim područjima, svjesni sve lošije kvalitete zraka zbog raznih zagađenja. Bez obzir na odabir aktivnosti, bilo da je riječ večernjem trčanju u parku ili vježbanju na otvorenom, korisnici žele znati je li kvaliteta zraka dovoljno dobra i sigurna za njihovo zdravlje. U periodima lošije kvalitete zraka treba se odlučiti za tjelovježbu u zatvorenom prostoru jer povišene razine zagađivača mogu utjecati na disanje i u najgorem slučaju čak uzrokovati zdravstvene probleme. Mobilne aplikacije kao što je Airly olakšavaju praćenje kvalitete zraka, učinkovito pomažući optimizirati rutinu vježbanja. Aplikacija je intuitivna, jednostavna za korištenje i što je još važnije, prikazuje točne podatke o kvaliteti zraka, uključujući razine onečišćenja zraka.

O AppGallery

AppGallery je pametan i inovativan ekosustav koji programerima omogućuje stvaranje jedinstvenih aplikacija i iskustava za potrošače. Jedinstven HMS Core omogućuje integraciju aplikacija na različitim uređajima, pružajući više pogodnosti i bolje korisničko iskustvo - što je dio šire '1+8+N' Huawei strategije. Vizija iza AppGallery platforme je učiniti ju otvorenom i inovativnom platformom za distribuciju aplikacija koja je dostupna potrošačima, a u isto vrijeme strogo štititi privatnost i sigurnost korisnika, pružajući im jedinstveno i pametno iskustvo. Kao jedna od tri najbolje trgovine aplikacija na globalnoj razini, AppGallery nudi širok izbor globalnih i lokalnih aplikacija u 18 kategorija, uključujući navigaciju i prijevoz, vijesti, društvene medije i još mnogo toga. AppGallery je dostupan u više od 170 zemalja i regija s više od 580 milijuna mjesečno aktivnih korisnika diljem svijeta. Huawei je dosad sklopio partnerstvo sa 6 milijuna programera diljem svijeta, a 2021. godine ukupna distribucija aplikacija iz AppGalleryja dosegla je 432 milijarde puta s povećanjem od 12% u odnosu na prethodnu godinu.

Više informacija nađite na poveznici.

O Huaweiju

Huawei je sa svojim proizvodima i uslugama prisutan u više od 170 zemalja, njima se koristi trećina svjetske populacije, a prema broju isporuka u 2020. godini tvrtka je i jedan od najvećih proizvođača mobilnih telefona na svijetu. Huawei Consumer Business Group jedna je od tri poslovne sastavnice Huaweija čiji su fokus pametni telefoni, računala i tableti, nosivi pametni uređaji, usluge 'u oblaku' (cloud) i sl. Globalna mreža Huaweija izgrađena je na 20 godina ekspertize u telekom sektoru, a posvećena je pružanju najnovijih tehnoloških iskoraka potrošačima diljem svijeta. 

'Omogućavamo izgradnju bolje povezanog svijeta', krilatica je koju svakodnevno ostvaruje i živi Huawei Business Consumer Group.

Pratite sve novosti na web stranici, društvenim mrežama i forumu Huawei Hrvatska i posjetite Huawei stranicu za korisnikeFacebook stranicu Huawei Mobile HrvatskaHuawei Mobile Hrvatska InstagramHuawei Mobile Hrvatska YouTube kanal te Huawei Forum Hrvatska.

Vaša reakcija na temu