Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Neotvoreni iPhone prve generacije ide na aukciju

Neotvoreni iPhone prve generacije ide na aukciju

Očekuju za njega 50.000 dolara

Neotvoreni iPhone prve generacije iz 2007. ide na aukciju u četvrtak s procijenjenom vrijednošću od 50.000 dolara, piše CNN.

Prvi iPhone koji je bio u prodaji za 600 američkih dolara, nudio je prvim korisnicima Applea 3,5-inčni zaslon s kamerom od 2 megapiksela s opcijama za pohranu od 4 GB i 8 GB, internetske mogućnosti i iTunes.

Nije imao trgovinu aplikacija, radio je na 2G mreži i bio je ekskluzivan za mrežu AT&T.

Umjetnica Karen Green dobila je verziju od 8 GB, a procjenitelji su 2019. ocijenili da vrijedi 5000 dolara u to vrijeme.

Od tada je još jedan neotvoreni iPhone prve generacije prodan na aukciji za više od 39.000 dolara na aukciji LCG Auctions koja je zatvorena u listopadu. LCG Auctions također izlistava Greenov telefon, s početnom licitacijom od 2500 dolara.

iPhone je promijenio način na koji milijarde ljudi diljem svijeta komuniciraju, plaćaju, rade svoj posao, fotografiraju, pa čak i način na koji se bude ujutro. Ubio je desetke industrija (kamkorderi, MP3 playeri, telefoni na preklop) i dao život mnogim drugim.

Na Appleovoj godišnjoj izložbi Macworld 2007., tadašnji šef Applea Steve Jobs nazvao je novi pametni telefon 'revolucionarnim mobilnim telefonom' koji će sadržavati iPod, telefon i ono što je nazvao 'internetskim komunikatorom'.

Appleovi entuzijasti do 19. veljače mogu iznijeti ponudu za tehničku relikviju, prenosi Danas.

Vaša reakcija na temu