Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Kako što jeftinije putovati? Ovo su 3 stvari na kojima se najviše može uštedjeti

Kako što jeftinije putovati? Ovo su 3 stvari na kojima se najviše može uštedjeti

Promišljeno trošenje

Suprotno uvriježenom stavu, putovanja uopće ne moraju biti skupa, čak ni kada su u pitanju vrlo daleke destinacije. Bitno je pametno ih isplanirati, odnosno promišljeno trošiti.

Kako biste prošli još jeftinije, ključno je da obratite pažnju na sljedeće tri stvari. 

1. Let

Kako biste što jeftinije prošli s avionskom kartom, trebate biti fleksibilni oko željenih destinacija i/ili doba godine kad putujete. Izbjegavajte turističke sezone na određenim područjima i uvijek dovoljno unaprijed kupite karte. 

2. Smještaj

Putovanja su za istraživanje novih destinacija, a ne za izležavanje u krevetu. Stoga, nije pretjerano važno u kakvoj ćete sobi spavati. Nemojte rezervirati hotele, hosteli su također ok za naspavati se, a značajno su jeftiniji. 

3. Hrana

Poželjno je degustirati lokalnu hranu, ali izbjegavajte skupe restorane. Jeftine obroke možete pronaći u trgovinama i na lokalnim tržnicama.

Vaša reakcija na temu