Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay ZANIMLJIVO ISTRAŽIVANJE: Stalno fotografiranje hrane može utjecati na povećanje težine

ZANIMLJIVO ISTRAŽIVANJE: Stalno fotografiranje hrane može utjecati na povećanje težine

Sudjelovalo je 154 studenata koji su bili podijeljeni u dvije grupe

Svi u društvu imamo barem jednu osobu koja uvijek, ma gdje god bili, fotografira hranu, a nerijetko onda nastale fotografije objavljuje na društvenim mrežama. Međutim, to može ići i korak dalje i odraziti se na broj kilograma.

Upravo su takve osobe, kako pokazuje istraživanje američkog Georgia Southern Universityja, sklonije dobivanju kilograma.

Stručnjaci su otkrili da trend fotografiranja hrane prije jela povećava vjerojatnost da ćemo htjeti još jednu porciju i da ljudima koji to rade treba više vremena da se osjete sitima.

U istraživanju je sudjelovalo 145 studenata koji su bili podijeljeni u dvije grupe – jedna je dobila tanjur sa šest krekera od sira, druga s dvanaest.

Prvoj grupi, sa šest krekera, rečeno je da fotografiraju hranu prije jela, a zatim da ocijene koliko im se svidjelo i žele li još jednu porciju.

Rezultati su pokazali da je grupa koja je fotografirala hranu dala više ocjene i da su htjeli još jer je fotografiranje promijenilo način na koji mozak doživljava hranu – okus i miris su izraženiji jer se mozak fokusirao jače na njih, piše Times of India.

Kao zaključak, rezultati istraživanja mogli bi biti od velikog značaja za sve one koji žele izgubiti kilograme, prenosi Večernji.

Vaša reakcija na temu