Nakon ovogodišnjih održanih 30 izdanja PLACe marketa, najpopularnijeg street food projekta ovaj petak na Dolcu u Zagrebu od 18 sati održava se posljednje ovogodišnje blagdansko izdanje ovog odličnog projekta.
PLACE market, nacionalni projekt oživljavanja tržnica koji svaki petak na Dolcu u Zagrebu te proljetnim subotama na Pazaru Splitu okuplja neke od najpoznatijih domaćih chefova, i ovaj zadnji petak u ovoj godini donosi respektabilna imena na najpoznatiju zagrebačku tržnicu.
Dubravkin put, drugi zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom, nakon Noela koji je također redovan izlagač na Place marketu, ovaj će petak s chefom Tiborom Valinčićem gostovati na blagdanskom izdanju jedinog hrvatskog noćnog marketa.
Dubravkin put pripremat će odojak i sarmu, odnosno trgani odojak u sourdough foccaci uz pesto od pistachija i badema, jabuku kuhanu u smeđem maslacu te creme fraiche. Sarma je u biti šiš-sarma iz kamado roštilja, s kremom od kulena crne slavonske svinje i espumom od sarme, a tu je i slatka 'spicy appple carrot caramela' odnosno biskvit od badema i mrkve, karamela, krema od jabuka te chantily bijela čokolada.
Chef Roko Nikolić dijelit će štand sa svojim prijateljima iz Splita, Pigeriom Gudin koja je napravila pravu malu revoluciju na Pazaru u Splitu svojim jelima od svinje. Chef Roko Nikolić pripremat će Scotch Egg - kuhano jaje umotano u meso kobasice, obloženo krušnim mrvicama.
Ono što je posebno zanimljivo je susret starih prijatelja iz Splita - Pigerie Gudin i Sexy Cowa, susret prasice i kravice. Sexy Cow najpopularniji je street food lokal u Splitu koji je već jednom gostovao u Zagrebu i za čije su ručno rađeni 'wrapove' odnosno tortille Zagrepčani čekali u nikad dužim redovima.
Na tržnicu Dolac vraća se i food bloger i influencer Vedran Bošković koji će pripremati zanimljive kobasice u pizza tijestu. A tu je i po prvi puta štand artisan proizvoda od kave WellBean World koji će nuditi brojne slastice i pića bazirana na kavi.
Osim navedenih tu su i neki standardni specijaliteti na Tržnici - odležani steakovi iz Meat the Kinga, tjestenina u kolutu parmezana iz Al Dentea, vrhunski Pad Thai iz Thai Thai-ja gulaš od divljači i crni rižoto od chefa Vedrana Stojaneca iz Oui chefa, sushi, tempura kozice i gyoze iz SoHo sushija.
Uz vrhunsku klopu, tu su i razna pića. Za atmosferu će biti zadužen DJ MM, a za one kojima će i dalje biti zima, tu će biti Iggy štand koji će prodavati premekane i predivne šalove i kapove idealne za blagdanske poklone, ali i momentalno utopljavanje.