Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Veliko priznanje za gastronomiju Splitsko-dalmatinske županije: Tri nova restorana na Michelinovoj listi

Veliko priznanje za gastronomiju Splitsko-dalmatinske županije: Tri nova restorana na Michelinovoj listi

Krug, K.užina i Franka

Najnovije izdanje prestižnog Michelinovog vodiča donijelo je značajna priznanja za gastronomsku scenu Splitsko- dalmatinske županije. Restoran Krug dobio je prvu Michelinovu zvjezdicu, dok je restoran K.užina Split uvršten na listu Bib Gourmand, oznaku koju Michelin dodjeljuje restoranima s kvalitetnim jelima po pristupačnim cijenama.

Novost je i da je restoran Franka u Trogiru dobio preporuku u vodiču. Time se, u ovogodišnjem ažuriranom Michelinovom izdanju, nalazi ukupno 21 restoran iz Splitsko-dalmatinske županije, a cijeli popis dostupan je na službenoj stranici.

Ovo priznanje potvrđuje sve jaču poziciju Splita i Splitsko-dalmatinske županije na kulinarskoj karti Europe. Michelinovi inspektori, poznati po visokim kriterijima i anonimnosti, prepoznali su kvalitetu navedenih restorana, koji se sada, uz ostale na području Splitsko-dalmatinske županije koji su već izborili svoje mjesto na Michelinovoj listi, ističu kao mjesta za vrhunske gastronomske doživljaje.

- Ovo je iznimno priznanje i još jedan dokaz da je gastronomija jedan od najsnažnijih aduta Splitsko-dalmatinske županije.

Čestitam svim djelatnicima turističkog sektora, posebno onima u gastronomiji, koji svakodnevno predano rade kako bi se istaknuli na tržištu i predstavili bogatstvo naše kulinarske ponude svijetu. Naša strategija usmjerena je na razvoj gastronomije kao jednog od najprepoznatljivijih elemenata turističke ponude, na čemu kontinuirano radimo kroz projekte poput 'Dalmatinske marende' i uspješnu kandidaturu za Europsku regiju gastronomije 2027., za koju se intenzivno pripremamo.

Ovo novo priznanje je dodatna potvrda da idemo u pravom smjeru - izjavila je Ivana Vladović, direktorica Turističke zajednice Splitsko - dalmatinske županije.

Vaša reakcija na temu