Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER) pozivaju posjetitelje, a posebice predstavnike medija i profesionalce u HoReCa sektoru, na najveći festival gastronomije u regiji, koji objedinjuje natjecanja kuhara, konobara i strukovnih nastavnika s nizom edukacija, degustacija i masterclassova otvorenih za publiku.
Središnja događanja održat će se u Svpetrvs hotelima u Supetru na Braču od 2. do 4. travnja 2025., dok je svečano otvorenje manifestacije zakazano u utorak, 1. travnja, u 20.30 sati u Waterman Forumu (Put Vele Luke 4). Tom će se prilikom, uz brojne uzvanike, predstaviti posebnosti ovogodišnjeg izdanja, kao i sudionici iz više od 30 zemalja svijeta. Gostima festivala obratit će se ministar turizma i sporta Tonči Glavina, gradonačelnica Supetra Ivana Marković, generalni tajnik Mediteranske turističke fondacije Andrew Agius Muscat s Malte, direktorica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Ivana Vladović, direktorica Turističke zajednice grada Supetra Martina Rendić te predstavnici Svpetrvs hotela.U svečanom dijelu programa bit će dodijeljena priznanja sudionicima i članovima ŠKMER-a koji sustavno rade na promociji gastronomije i ugostiteljske struke.
Jubilarno, 20. izdanje Bisera mora održava se uz podršku Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, Turističke zajednice grada Supetra, Grada Supetra, Svpetrvs hotela i drugih partnera ŠKMER-a.
U sklopu festivala otvorene su prijave za besplatne edukacije i gostujući žiri na Biseru mora. Svi zainteresirani, uz prethodnu prijavu zbog ograničenog broja mjesta, mogu sudjelovati na masterclassovima i prezentacijama pod vodstvom renomiranih chefova i sommeliera te postati dio gostujućeg žirija na natjecanjima Chefs Table i konobarskim stolovima.
Od 2. do 4. travnja 2025., u Svpetrvs hotelima u Supetru, posjetitelji mogu sudjelovati u ekskluzivnom iskustvu degustacije u sklopu Chefs Tablea, koje traje dva sata, dok će konobarski stol omogućiti sudionicima da ocijene pripremu i posluživanje tatarskog bifteka uz sljubljivanje vina, u trajanju od jednog sata. Osim toga, dostupne su i edukacije koje pružaju priliku za usavršavanje uz vodeće stručnjake iz svijeta gastronomije.
Za sudjelovanje u edukacijama i gostujućem žiriju potrebno je prijaviti se putem službene stranice festivala na poveznicama 'gostujući žiri' i 'prijave za edukacije'.
Program manifestacije možete pronaći ovdje.