Foto: Pixabay Trik od 1 kune uz koji pečeni krumpir postaje neodoljivo hrskav

Trik od 1 kune uz koji pečeni krumpir postaje neodoljivo hrskav

Odličan prilog, ali i samostalna grickalica

Sočni iznutra, hrskavi izvana krumpirići iz pećnice odličan su prilog mesu, ali i samostalna grickalica...

Za savršeni pečeni krumpir dovoljno je par žlica palente, a kako bi bio još ukusniji poigrajte se začinima kao što je slatka ili ljuta mljevena paprika, origano, češnjak ili luk u prahu. Krumpir poslužite uz meso, ribu ili omiljenu televizijsku seriju, umjesto grickalica.

Sastojci za pečeni krumpir:

500 g krumpira

3 velike žlice palente

2 žličice mljevene paprike

sol

ulje ili svinjska mast

Priprema:

1. Krumpir operite, ogulite i narežite na četvrtine te osušite kuhinjskim papirom.

2. U posudi pomiješajte palentu, sol, papar i mljevenu papriku pa uvaljajte krumpir te ga stavite u namašćen lim.

3. Krumpir ispecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 45 minuta, odnosno dok ne postane hrskav, piše Punkufer.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(100638, "");
Pregledaj komentare