Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Sardina povlači filete skuše zbog kristala struvita

Sardina povlači filete skuše zbog kristala struvita

Riječ je o zdravstveno bezopasnoj supstanci

Bračka tvornica za preradu ribe Sardina obavještava kupce da u konzervi Adriatic Queen, 'Skuša fileti u maslinovom ulju' 105 g, LOT L12/03/20 V4 postoji mogućnost pojave kristala struvita. 

Struviti nastaju spajanjem prirodnih sastojaka mesa riba i morskih plodova nakon što se isti steriliziraju u konzervi. Ti prirodni sastojci su mineralni elementi (magnezij, amonijak, fosfat) koji se nakon obrade na visokim temperaturama spajaju na takav način da nastaju kristali struviti.

Ovi kristali su potpuno bezopasni i nastaju tako što se određene prirodne komponente hrane previše koncentriraju na određenom mjestu, a zatim precipitiraju iz otopine u ovaj oblik kristala.

'Pojava kristala struvita u konzerviranoj ribi ne predstavlja rizik za zdravlje potrošača s obzirom da se radi o mekanim i topivim kristalima u želučanoj kiselini. Međutim ne isključuje se mogućnost mehaničkog oštećenja usne šupljine i gornjih probavnih organa.

Stoga molimo naše potrošače da provjere svoje kućne zalihe i da vrate proizvode Adriatic Queen, „Skuša fileti u maslinovom ulju“, 105 g, LOT L12/03/20 V4. 

Kupcima je dostupna e-mail adresa: info@sardina.hr', poručuju iz Sardine.


Vaša reakcija na temu