Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Zdravi pomfrit od pure

RECEPT Zdravi pomfrit od pure

Omiljeni prilog

Krumpir je u svakom svom obliku jedan od omiljenih priloga uz mnoge ručkove i večere. Kada govorimo o pomfritu, to je možda i najomiljenija inačica krumpira velikoj većini ljudi.

Obzirom da dolazi blagdansko vrijeme u koje će se količina konzumirane hrane samo povećavati iz dana u dan, danas vam donosimo recept za zdraviju inačicu omiljenog priloga.

Pomfrit:

320 g instant palente (kukuruzne krupice)

940 ml vode

2 češnja češnjaka

4 žlice svježeg timijana, nasjeckanog

2 žlice svježeg ružmarina, nasjeckanog

90 g naribanog parmezana

sol, po ukusu

6 žlica maslinovog ulja

Preljev:

2 češnja češnjaka

6 žlica maslaca, rastopljenog

4 žlice svježeg bosiljka, nasjeckanog

2 žlice svježeg origana, nasjeckanog

Priprema:

U srednje velikom loncu skuhajte palentu tako da u ključalu vodu umiješate krupicu, češnjak, timijan, ružmarin i parmezan te začinite sa soli. Kuhajte 5 minuta uz miješanje, dok palenta ne postane mekana i gusta, pa sklonite sa vatre i pustite da se hladi 5 minuta.

Uzmite lim i obložite ga papirom za pečenje, te na njega izlijte palentu. Raspodjelite je ravnomjerno i stavite u zamrzivač na 20 minuta.

Kada se ohladi, palentu izvadite iz lima i narežite na prutiće nalik pomfritu, a pećnicu zagrijte na 220°. Prutiće posložite na papir za pečinje i prelijte maslinovim uljem, te začinite po ukusu.

Pecite 15 minuta pa okrenite prutiće i pecite još 15 do 20 minuta.

Preljev:

Sastojke pomiješajte i prelijte preko pomfrita od palente te poslužite uz umak po želji, piše Index.

Vaša reakcija na temu