Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Recept za doručak kao iz restorana

Recept za doručak kao iz restorana

Glavni su sastojci jaja, avokado i dimljeni losos

Za sve kojima je pomanjkalo ideja što jesti za doručak - donosimo recept za jednu 'bogatu' varijantu. Riječ je o poširanim jajima na avokado tostu s dimljenim lososom. 

Ovaj doručak spaja zdrave masti iz avokada, proteine iz jaja i lososa te svježinu povrća. Zasitno je, nutritivno bogato i izgleda kao jelo iz restorana.

Sastojci (za 2 osobe):

- 2 kriške integralnog kruha

- 1 zreli avokado

- sok od ½ limuna

- maslinovo ulje (1 žlica)

- sol i svježe mljeveni papar

- 2 jaja

- 1 žličica octa (za poširanje jaja)

- 80 g dimljenog lososa

- šaka svježeg špinata ili rikole

- cherry rajčice (par komada, za svježinu)

- sjeme sezama ili bučine sjemenke (za posip).

Priprema:

Pripremite avokado kremu. Avokado zgnječite vilicom, dodajte limunov sok, maslinovo ulje, sol i papar. Dobro promiješajte da dobijete glatku kremu.

Poširajte jaja. U manjem loncu zakuhajte vodu, dodajte žličicu octa. Razbijte jaje u šalicu, pa ga polako spustite u vodu. Kuhajte 2–3 minute da bjelanjak očvrsne, a žumanjak ostane mekan. Izvadite ga rupičastom žlicom i ponovite s drugim jajetom.

Pripremite tost. Kruh lagano prepecite na tavi ili u tosteru. Premažite ga avokado kremom.

Na svaki tost stavite nekoliko listova rikole ili špinata, komadiće dimljenog lososa, a na vrh položite poširano jaje. Pospite sjemenkama i dodajte par prepolovljenih cherry rajčica sa strane.

Vaša reakcija na temu