Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Carina from Pixabay RECEPT Vruća čokolada s likerom i karamelom

RECEPT Vruća čokolada s likerom i karamelom

Jednostavno, a fino

Ako tražite ideju za ukusnu toplu čokoladu, čitajte dalje jer Zadovoljna donosi recept za toplo piće kakvo još niste probali. Radi se o bijeloj čokoladi s dodatkom kremastog irskog likera i karamele. Taj slatki spoj savršen je za večernje druženje s prijateljicama, ali mogao bi postati i najdraži desert poslije ručka jer je stvarno bombastičan.

Bijela topla čokolada s likerom i karamelom – sastojci:

Za bijelu toplu čokoladu:

250 ml slatkog vrhnja

50 ml mlijeka

100 g bijele čokolade

Za karamelu:

100 g šećera

150 ml slatkog vrhnja

kap ekstrakta od vanilije

prstohvat soli

20 g maslaca

Dodatno:

irski kremasti liker, količina po želji 

Bijela topla čokolada s likerom i karamelom – priprema:

Pripremite karamelu. Šećer stavite u dublju tavu – po mogućnosti bijele boje jer ćete na crnom dnu teško odrediti boju karamele. Zagrijavajte sve dok se šećer ne počne topiti. Prestanite miješati kad se šećer počne topiti. Otopljeni šećer trebao bi biti zlatne boje. Dodajte zagrijano vrhnje i miješajte sve dok ne postignete kremastu teksturu. Dodajte i maslac pa sve dobro sjedinite. Na kraju dodajte ekstrakt vanilije i sol. Ostavite da se ohladi.

Za to vrijeme otopite bijelu čokoladu u vrhnju i mlijeku i dodajte liker.

Na dno čaše stavite karamelu pa ulijte čokoladu s likerom.

Ukrasite po želji i poslužite toplo.

Savjet: Možete koristiti i kupovni preljev od karamele, a jednostavna opcija jest i da otopite karamel-bombone na laganoj vatri pa im dodate malo toplog slatkog vrhnja.

Vaša reakcija na temu