Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Tjestenina s pečenom cvjetačom i pestom od bučinih sjemenki

RECEPT Tjestenina s pečenom cvjetačom i pestom od bučinih sjemenki

Jednostavno, a fino

Tako jednostavno, tako neobično i tako – odlično. U ovom sjajnom receptu za tjesteninu sa zapečenom cvjetačom i pestom od bučinih sjemenki nećete ni primijetiti da nema mesa, a odličan okus povrća na malo drugačiji način tek malo naribane limunove korice podići će na sasvim novu razinu.

Količina sastojaka u ovome receptu nahranit će dvoje gladnih, ali jelo bi vam se moglo toliko svidjeti da je možda mudro odmah udvostručiti količine, piše punkufer. Procijenite sami i – u slast!

Tjestenina s pečenom cvjetačom i pestom od bučinih sjemenki - sastojci:

400 g cvjetače

75 ml maslinovog ulja, plus 4 žlice

180 g tjestenine

1 luk, nasjeckani

3 češnja češnjaka (2 zdrobljena, 1 ne)

1 prstohvat pahuljica ljute paprike

75 g sjemenki bundeve

35 g parmezana

1 čajna žličica svježeg peršina ili bosiljka, po želji

½ limuna, naribana korica i sok

sol

papar

Tjestenina s pečenom cvjetačom i pestom od bučinih sjemenki - priprema:

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.

Cvjetove cvjetače poslažite na lim za pečenje, pokapajte s 2 žlice maslinovog ulja i začinite.

Postavite rešetku u gornju polovicu pećnice i pecite 25 minuta dok cvjetići ne dobiju boju i malo se ne zapeku.

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Odvojite šalicu vode od kuhanja, pa ocijedite tjesteninu.

U tavi na srednje jakoj vatri zagrijte 2 žlice maslinova ulja pa pržite luk oko 5 minuta. Umiješajte protisnuti češnjak i ljuskice ljute paprike pa pržite još 1 minutu.

Izblendajte sjemenke bundeve, tvrdi sir, češanj češnjaka, začinsko bilje i 75 ml maslinovog ulja. Začinite solju i paprom.

U tavu s prženim lukom dodajte cvjetaču, tjesteninu, pesto i malo vode u kojoj se kuhala tjestenina. Promiješajte, začinite i dodajte malo soka od limuna.

Posipajte s malo naribane limunove korice i poslužite.

Vaša reakcija na temu