Za ovu ukusnu i kremastu tjesteninu s lososom i povrćem u umaku od limuna trebat će vam samo pola sata i, osim lososa, sastojci koje uvijek imate kod kuće. Jednostavno ju je pripremiti, a oduševit će i najzahtjevnija nepca.
Grašak i baby špinat možete zamijeniti bilo kojim zelenim povrćem – šparogama, bobom, mladim zelenim mahunama ili cvjetićima brokule. Tjesteninu možete odabrati po želji, ali zbog umaka preporučujemo neku dugu i usku. S umakom se ipak nemojte igrati da ne riskirate da ispadne prekiseo, upozorava Miss Gastro.
Sastojci:
300 g tjestenine (špageti, linguine…)
50 g baby špinata
200 g graška
1 žlica ekstra djevičanskog maslinova ulja
4 x 200 g fileta lososa, bez kostiju i kože
40 g maslaca
4 češnja češnjaka, zgnječena
2 žličice naribane korice limuna
120 ml suhog bijelog vina
300 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice nasjeckanog svježeg kopra
2 žlice soka od limuna
korica limuna, za posluživanje
Priprema:
Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju da bude al dente pa zadnje dvije minute kuhanja dodajte špinat i grašak. Ocijedite tjesteninu i povrće.
Zagrijte ulje u velikoj dubokoj tavi na srednje jakoj vatri. Pržite filete lososa 4 minute sa svake strane pa ih prebacite na tanjur, ostavite da odstoje otprilike 2 minute te grubo usitnite.
U istoj tavi, na srednje jakoj vatri, otopite maslac. Dodajte češnjak i miješajući ga pržite oko 30 sekundi ili dok ne zamiriše. Dodajte koricu limuna i vino. Pirjajte otkriveno 2 minute ili dok se vino ne reducira za pola. Dodajte vrhnje i pustite da zavrije. Onda dodajte tjesteninu, povrće i kopar. Kuhajte samo dok se ne zagrije pa umiješajte losos i sok od limuna.
Poslužite posuto naribanom koricom limuna.